KuPS JL05 piirisarjakausi päätökseen
Julkaistu: 22.09.2019 00.00

KuPS JL05 pelasi viikonloppuna viimeiset piirisarjapelit sekä pienkentällä että normaalikentällä. Lauantaina joukkue matkusti Suonenjoelle selvittämään syksyn äärimmäisen tasaisen 8v8 perussarjan lopullista järjestystä. Lieksan Hurttien jätettyä pelit kesken heti ensimmäisen turnauspäivän jälkeen perussarja kutistui ylemmän loppusarjan tavoin vain kolmen joukkueen kokoiseksi, ja joukkueiden yhteisellä päätöksellä se muutettiin kaksinkertaisesta kolminkertaiseksi.

Loukkaantumiset ja sairastumiset veivät veronsa viikonlopun pelaajarosterista, ja useimmat pelaajat pääsivät jo lauantaina testaamaan taitojaan hieman vieraammilla pelipaikoilla. Kahden vaihtomiehen turvin ja nälkäisinä keltapaidat asettuivat kentälle päivän ensimmäiseen otteluun, jossa vastassa oli tasavertainen vastustaja, FC Siili/JuPy. KuPS hallitsi pelin alkua selkeästi ja pystyi antamaan kovan paineen vastustajan maalille. Seitsemännen peliminuutin kohdalla vastustaja joutui rikkomaan keltapaitaista boksissa sillä seurauksella, että pallo vietiin pilkulle. Joona sijoitti kylmänvarmasti pallon vastustajan verkkoon, ja peli oli 1-0. Seuraavan kerran vastustajan verkossa soi kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Eeli viimeisteli kauniisti hyvän ja tehokkaan hyökkäyksen. FC Siili/JuPy osoitti kuitenkin jälleen kerran olevansa varteenotettava vastustaja, ja kymmenen minuutin sisällä verkko soi kahdesti myös KuPS:n päässä. Tauolle mentiin silti 3-2 johtoasemassa, kiitos Onnin loistavan osuman. Toinen puolikas oli rauhallisempi. Aapo vei hienolla läpiajolla KuPS:n 4-2 johtoon pari minuuttia toisen erän alun jälkeen, mutta FC Siili/JuPy kavensi vielä 4-3, kun peliä oli 12 minuuttia jäljellä. KuPS:n puolustus piti loppuun saakka, eikä enempää maaleja nähty, joten KuPS JL05 otti pelistä makoisat kolme pistettä.

Toinen ottelu turnausisäntä SuPaa vastaan pelattiin lyhyen tauon jälkeen. Peliin lähdettiin enää yhdellä vaihtopelaajalla, ja ote oli selvästi tahmeampi. Puolustussuuntaan pelaaminen oli vaisua, ja vastustaja rokotti siitä hyvästä ankarasti. Omaa hyökkäystä ei saatu kulkemaan, joten tauolle mentiin SuPan johtaessa 0-3. Ottelun jatko oli jo hetken vaakalaudalla, kun KuPS:n maalivahti loukkasi jalkansa ja joutui jättämään kentän. Reilussa urheiluhengessä SuPa oli valmis lainaamaan maalivahtia loppupelin ajaksi, mutta lopulta kenttäpelaajista löytyi yksi halukas torjuja. SuPa kuitenkin suostui auliisti pelaamaan loppupelin 7v7, jotta myös keltapaidat saivat yhden vaihtopelaajan toisenkin puolikkaan ajaksi. Pieni tsemppituokio tauolla ja vähäisempi pelaajamäärä toimivat selvästi KuPS:n eduksi, sillä toinen erä alkoi aivan erilaisella otteella ja jatkui upealla taisteluasenteella loppuun asti. Tuomarin pillin soidessa viimeisen kerran lukemat olivat 3-4, eli viimeinenkin pienkenttäpeli päättyi ainoastaan yhden maalin erolla. Häviöstä huolimatta syksyn perussarja päättyi KuPS JL05 osalta komeaan perussarjan voittoon - kolme pelattua ottelua molempia joukkueita vastaan, kummankin kanssa kaksi voittoa ja yksi tappio. Banzai!!!

Sunnuntaina pelit jatkuivat vielä kotikentällä Litmasella, ja vastassa oli taas FC Siili/JuPy. Valitettavasti lauantain peleissä kolme pelaajaa loukkasi itsensä niin, että joutui jättämään sunnuntain ottelun välistä, ja osalla kentälle saapuneistakin oli vielä edellisen päivän jäljiltä pientä kremppaa ja harmia. Onneksi saatiin myös tuoreita jalkoja ja pari viime hetken vahvistusta niin, että jälleen vaihtopenkilläkin oli vahvuutta parin pelurin verran. Ottelun alku oli tasainen mutta hyvin nopeasti vieraat ottivat pelin tiukasti haltuunsa. FC Siili/JuPyn pelitapa oli hyvin suoraviivainen, ja he selvästi luottivat pariin nopeaan hyökkääjäänsä. Ei suotta - toisen jäljiltä KuPS:n verkosta kaivettiin palloa viidesti ja toinen viimeisteli pallon maalivahdin selän taakse kaksi kertaa. Ensimmäisen erän lopulla keltapaidoille koitti musta hetki ja selkäranka taipui vaarallisen lähelle katkeamispistettä sillä seurauksella, että vastustaja pääsi nopeassa tahdissa rokottamaan kolmesti vaisua kotijoukkuetta vastaan. KuPS jatkoi kuitenkin sinnikkäästi omaa syöttöpeliin perustuvaa pelinrakennustaan ja toiselle puolikkaalle siirryttäessä alkoi tulosta syntymään. Basoki teki tuhojaan keskikentällä pyörien väkkäränä mennen tullen ohi vastustajista, ja kärki sekä laidat tarjoilivat erinomaisia palloja sillä seurauksella, että Ninjaksikin kutsuttu vauhtipää pyöräytti nippuun hattutempun. Neljännen kerran vastustajan verkkoa soitti vaarallisen nopea 06-vahvistus Antsu. Maalit selvästi piristivät myös puolustuspelaamista, joten loppulukemat tästä ottelusta olivat 4-7. Revanssi on jo sovittu harjoituspelin merkeissä Juankoskelle.

Itse ottelun tuloksella ei ollut merkitystä lopulliseen sijoittumiseen sarjataulukossa. Ensikosketus 11v11 normaalikentän peleihin poiki lopulta 2 voittoa, 4 tappiota ja viidennen sijan normaalikentän perussarjassa. Selvää pelillistä kehittymistä oli nähtävissä syyssarjan ajan, ja erityisesti valmennuksen mieltä lämmittää se, että pojat todellakin pyrkivät rakentamaan hyökkäyksiä pelaamalla, vaikka selvästi välillä kiusaus laittaa pitkiä räkäpalloja oli kova. Jos ensi kaudelle saadaan kentälle enemmän puhetta sekä pallottomien pelaajien aktiivisempaa pelaamista, ollaan kehitytty taas eteenpäin. Me ollaan KuPS, BANZAI!