KuPS Akatemia Miehet, Miesten Kakkonen

OLS - KuPS Akatemia   5 - 0

Oulu, Castren TN

Pohjoinen kylmä OLS-tuuli pesi Akatemian 5-0 lukemin!!

Castrenin kentällä kohtasivat kaksi Akatemia-joukkuetta, joista OLS oli tällä erää parempi 5-0 lukemin. Lukemat venähtivät hieman ottelun lopussa suureksi, mutta toiselle puoliajalle keltamustat loivat nahkansa selkeästi avausjaksoa paremmin. Molemmissa joukkueissa oli kentällä runsaasti nuoria lahjakkuuksia, joilta löytyy peilillisiä kykyjä selkeästi Kakkosta korkeammallekin. Tänään OLS oli selkeästi vierailijoitaan edellä ja tästä kotijoukkueelle suuri tunnustus. Keltamustat eivät oikein saaneet missään vaiheessa peliä kuriin 20-v Daniel Heikkistä, joka pääsi pyörittämään varsin mallikkaasti OLSn peliä. Kuluneella kaudella 5 ottelua AC Oulun riveissä ja alunperin Hongan kasvatti, oli todella hyvä. Lisäksi jo ennakkoon vaarallisiksi tiedetyt Eemeli Raittinen ja Kaapo Kemilä tuottivat haasteita kuopiolaisille.

Ottelun avausmaali tuli jo reilun minuutin kohdalla, kun Heikkinen pääsi puttamaan pallon läheltä sisään nopean OLSn vapaapotkukuvion jälkeen. Toisen maalin OLS pääsi iskemään Leevi Pekkalan toimesta, jolloin OLS iski Akatemian harhasyötön jälkeen nopeasti vastaan ja jälleen lähietäisyydeltä palloa sisään, 2-0. Hieman ennen taukoa Kemilä voitti juoksukilpailunsa vasemmalta laidalta syöttäen Eemeli Raittiselle takatolpalle ja jälleen palloa saatiin siirtää tyhjään Akatemian maaliin, 3-0 puoliajalle.

Toiselle jaksolle keltamustat tekivät muutamia pelaajavaihtoja ja debyytin Kakkosessa tekivät Sonosi Daldum ja Veeti Heiskanen. Kaksikko esiintyi pelissä edukseen, joten hyviäkin asioita pelistä saatiin mukaan. Lähimpänä Akatemia oli maalintekoa, kun myös debyyttipelin keltamustassa pelannut Arttu Leivosen vapaapotku kilahti ylärimaan, josta se kimposi maalilinjalle siten, että osa pelaajistosta näki pallon käyneen maalin sisälläkin, mutta erotuomaristo näki asian toisin. Ottelun lopussa OLS sitten iski vielä kahdesti, kun Akatemia haki kavennusta suurella riskilläkin ja loppunumerot 5-0 olivat tylyt vierailijoiden kannalta.

Severi Vielma matsin jälkeen; "Emme piiloudu tuloksen taakse, vaan kyllähän OLS oli tänään meitä parempi. Se, että tulos venyi noinkin suureksi, oli toki harmittavaa. Me otamme pelistä opit mukaamme ja ensi viikolla käymme asiat tarkasti lävitse treeneissämme. ViFK on hieman toisen tyyppinen joukkue mitä OLS, joskin sieltä sitten löytyy kokemusta enemmän, joten vastus ei varmasti helpotu. Päätä ei pistetä pensaaseen, vaan päinvastoin laitetaan työrukkaset kouriin ja paiskitaan hommia."

Kakkosen C-lohko on varsin tasainen, sillä Akatemia säilytti tappiosta huolimatta 3. sijansa. Pelit jatkuvat LA 10.6 klo 18.00 Keskuskentän Väre Areenalla ViFK vastaan. TERVETULOA KANNUSTAMAAN KELTAMUSTAT VOITTOON!!!

OLS; Nuutti Kaikkonen, Rafinha, Joona Lohela(v),(72 min Narit Sarkkinen), Daniel Heikkinen(81 min Santtu Seppänen), Lauritapio Tiainen(72 min Eemil Merikanto), Vili Saarikoski(v), Leevi Pekkala(53 min Rene Kähkönen), Eemeli Raittinen, Kaapo Kemilä, Juuso Kemppainen(81 min Nicolas Similä), Henry Mäkäräinen.

Vaihdossa; Johannes Pentti, Joona Mattila.

KuPS Akatemia; Miilo Pitkänen, Niko Kivijärvi(v), Aatos Tuunanen, Paulus Tuomainen, Eemil Räsänen, Joni Kivijärvi, Jouko Karhunen(82 min Veeti Heiskanen), Eero Kirjavainen(46 min Arttu Leivonen), Myan Doot, Luukas Kosunen(60 min Sonosi Daldum), Luka Savela.

Vaihdossa; Mikael Ojanen.

OLS - KuPS Akatemia 5-0, (3-0).

2 min 1-0 Daniel Heikkinen

32 min 2-0 Leevi Pekkala

44 min 3-0 Eemeli Raittinen

86 min 4-0 Kaapo Kemilä

90+2 min 5-0 Rene Kähkönen

KuPS Akatemiajoukkueiden yhteistyökumppanit

Tilastot
OLS

5 - 0

(3-0)
2'MaaliHeikkinen Daniel
33'MaaliPekkala Leevi
44'MaaliRaittinen Eemeli
86'MaaliKemilä Kaapo
92'MaaliKähkönen Rene