KuPS Akatemia Miehet, Miesten Kakkonen

OTP - KuPS Akatemia   2 - 0

Oulu, Castren TN

Keltamustille karvas tappio OTP:lle Castrenin helteessä!

KuPS/Akatemian miesten joukkue teki toisen pisteettömän pelireissun kahden viikon sisällä Castrenin kentälle Oulussa. Tällä erää pisteet vei kotikentällään OTP 2-0 lukemin Adebowale Balogunin ja yliajan yliajalla tulleella Benjamin Simsekin osumilla.

Ottelun alku lupaili vieraille hyvää, sillä varsin hyvillä jaloilla peliin lähteneet kuopiolaiset saivat kaksi todella maukasta laatupaikkaa. Ensin Sonosi Daldum livahti puolittain karkuun, mutta puolustajan pieni häirintä maalipaikassa vesitti maalin syntymisen. Vajaan kymmenen minuutin kohdalla pääsi Luukas Kosunen tälläämään, mutta laukaus painui puolisen metriä vasemman tolpan ohitse. OTP sai pelin edetessä paremmin otetta pelistä luoden myös muutaman paikan puolikkaan. Lopulta OTPn paine palkittiin, jolloin kulmapotkun jälkitilanteessa OTPn pelaajan laukaus muuntui loistavaksi syötöksi Akatemian maalin edustalle Adebowale Balogunille, jossa mies pisti pallon komeasti Akatemian maaliin Juho Saarelaisen ohitse, 1-0 33 min.

Jakson lopulle kuopiolaiset eivät saaneet enää luotua paikkoja erittäin tiukasti puolustaneen OTP:n maalille, joten tauolle kotijoukkueen 1-0 johdossa. Toiselle jaksolle keltamustat pistivät lisää jalkoja kentälle koittaen saada vaihdoilla lisää vauhtia, mutta OTP oli tänään periksiantamaton, eikä edes pienoinen tuurinpoikanen ollut kuopiolaisten mukana. Sen sijaan kotijoukkue iski erittäin vaarallisesti vastaan luoden muutaman todellisen maalipaikan, joissa sittemmin Juho Saarelainen oli hereillä tilanteissa estäen lisämaalien syntymisen. Kertaalleen OTP kolisutteli Akatemian maalin tolppaakin ja lopullinen ratkaisu tuli lisäajan 6 minuutilla, jolloin Benjamin Simsek päätti Akatemian haaveet tasoituksesta 2-0 maalillaan.

Juho Neuvonen Akatemian valmennuksesta oli ylpeä pelaajiensa puolesta: "Pistimme tänään kaiken peliin, mutta ei vaan päästy pisteille saakka. Kyllä meidän pelaajamme olivat todellisia sotureita tänään ja hiljaista poikaa oli koppi täynnä pelin jälkeen. Kuitenkin, OTP teki pelimme erittäin haastavaksi omanlaisella pelityylillään, joka kävi opetuksena meille kaikille. Ajoittain OTP näytti olevan hukassa, mutta joukkueen yksilöt olivat sittemmin todella hyviä tänään. Tämä kävi myös hienona opetuksena meille, kuinka pelkkä pelin hallinta ei tuo vielä pisteitä laariin, vaan tehdyt maalit ratkaisevat. Tämä on kuitenkin yksi steppi pitkässä sarjassa, eikä ole syytä painaa päätä pensaaseen. Nyt osalle pelaajistamme tulee pieni lepo paikalleen, osan jatkaessa junioripelejä. Juhannuksen jälkeen ollaan sitten valmiita kohtaamaan GBK."

OTP otti tärkeän voiton nousten samalla putoajan paikalta pois. Sarjaa on nyt pelattuna kolmannes ja moni tuloksista on mennyt ristiin ja osa joukkueista on varsinkin kotikentällään todella vahva. Akatemian seuraava kotipeli on KE 28.6 klo 18.30 Banzai-leirin päätteeksi, jolloin Joonas Kolkka isännöi peliä.

OTP; Mikhail Ponomarenko, Chinonso Edeh, Leonel Etchu, Daniel Saily(v+v=ua 90+5 min), Adebowale Balogun(89 min Elias Fathi), Oluwafemi Ajayi, Takumu Aoyama, Matias Loikkanen(v)(74 min Benjamin Simsek), Joonas Fathi(84 min Alican Inalli), Kelechi Evo(v), Solomon Attah(v).

Vaihdossa; Roope Hietala, Nikita Meglinski, Santeri Ukkola.

KuPS/Akatemia; Juho Saarelainen, Samu Koistinen, Luka Savela(v)(87 min Jouko Karhunen), Eemil Räsänen, Paulus Tuomainen(87 min Joni Kivijärvi), Niko Kivijärvi, Matias Siltanen(v), Eero Kirjavainen(72 min Saif Joseph), Arttu Leivonen, Sonosi Daldum, Luukas Kosunen(66 min Oliver Hyvönen).

Vaihdossa; Elias Puustinen.

OTP - KuPS/Akatemia 2-0, (1-0).

33 min 1-0 Adebowale Balogun

90+6 min 2-0 Benjamin Simsek

KuPS Akatemiajoukkueiden yhteistyökumppanit

Tilastot
OTP

2 - 0

(1-0)
33'MaaliAfeez Adebowale Balogun
98'MaaliSimsek Benjamin