KuPS Akatemia Miehet, Miesten Kakkonen

KuPS Akatemia - GBK  6 - 0

Kuopio, Väre Areena TN

Keltamusta samba soi kuudesti Keskuskentällä!!!

Banzai-leirin päätteeksi yhteistyökumppaneilleen toimintaansa esitellyt KuPS pisti melkoisen tivolin pystyyn Akatemian pelissä. Vastustajaksi saapunut kokkolalainen GBK joutui varsinkin toisella jaksolla melkoiseen pinteeseen isäntiensä viedessä ja nauttiessa pelistä. Lopulta lukemiksi päätyi melkoisen messevät 6-0.

Vielä avausvartin pelissä mukana pysynyt GBK loi muutaman paikan puolikkaan vaarallisen kärkitrionsa turvin. Lähimmäksi pääsi Petteri Jokihaara, jonka laukaus viuhui hieman oikean tolpan ohitse. Loput paikat vesitti keltamustien tiivis puolustus maalivahtinsa Miilo Pitkäsen johdolla. Pitkänen torjui kauden neljännen nollapelinsä ja nuorukaisen olemus maalillaan tuo turvaa koko keltamustien puolustamiselle. Lisäksi koko joukkueen uhrautuva ja periksiantamaton asenne, vie parhaimmillaan tilan ja ajan vastustajilta, kuten GBKlta tänään.

Keltamustien avausmaali tuli, kun Eero Kirjavainen karkasi laidaltaan vartijaltaan. Komea passi GBK-maalille, josta Niko Kivijärven viimeisteli oli tarkka, 1-0 28 min. Samainen Kivijärvi pyyhälsi itse karkuun seuraavassa maalissa, jossa hänet vapautti Niilo Mattilan läpisyöttö. "Kuusamon Keisari" veivasi vipuun GBK-kassari Joonas Koivukosken ja sai sijoittaa pallon tyhjään maaliin, 2-0 37 min. Avausjakson lopulla tuli kävä loukkaantuminen kotijoukkueen Luukas Kosuselle hänen jouduttua jättämään kentän. Toivotaan Kosuselle pikaista paranemista ja kuntoutumista takaisin pelikentille.

Toiselle jaksolle keltamustat eivät antaneet mitään palaa GBKlle nousta peliin mukaan. Hetkeä aikaisemmin vaihdosta kentälle tullut Saif Joseph pääsi puttaamaan maalin edestä Niko Kivijärven mallikkaan esityön jälkeen 3-0 65 min. Maali oli Jopephin avausmaali aikuisten peleissä. Seuraavassa tilanteessa vauhtiin päässyt Joseph oli alustamassa seuraavaa kotijoukkueen maalia. Pallo kimpoli lopulta hurjasti töitä tehneelle Aatos Tuunaselle, jonka karusellia jäi ihastelemaan kaksi GBKn puolustajaa. Pyörähdysten jälkeen Tuunanen kiskaisi pallon etuyläkulmaan, 4-0 67 min.

Ottelun kaksi viimeistä maalia olivat sitten Eero Kirjavaisen taidonnäytteitä. Mies tarjoili jalkapallo akrobatiaa, kun ensimmäisessä maalissaan hän chippasi yli vastaantulleen Koivukosken 5-0 71 min ja kymmenisen minuuttia ennen ottelun päätöstä samettisella jatkolla Josephin keskityksen päätteeksi 6-0 79 min.

Akatemian valmennuksesta Juho Neuvonen ja Mikael Pulkkinen olivat mykistyneitä pelin jälkeen; "Mitäpä tähän voisi sanoa? Huikean upea esitys! 6 tehtyä maalia ja nolla omassa päässä. Lisäksi saimme ajettua sisään uuden nuorukaisen, kun Kusti Kärkkäinen pelasi mahtipelin ja reilun tunnin ajan! Puolutuspelimme toimi tänään upeasti, sekä saimme monipuolistettua hyökkäyspeliämme, mikä lienee hiukan yllättänytkin GBKta. Olimme tänään upealla jalalla liikkeellä ja varsinkin vaihtopelaajamme olivat tänään supereita! Ei ole välttämättä helppoa tulla kesken pelin mukaan, mutta tänään kaikki onnistuivat siinä hienosti!! Oli hienoa saada onnistumisia laajalla kirjolla, sekä tietysti tuo maalisuhde posin puolelle. Upea peli, upea sää, upea yleisö; fantastista! Nyt pikku breikki tekee kaikille terää, jotta saamme ladattua akkujamme tuleviin peleihin."

Yleisössä oli tuttuun tapaan paikalla paljolti entisiä palloiluhenkilöitä, sekä palkintoraadissa ex-Huuhakajatähti Joonas Kolkka. Nyt keltamustien omaan junioripelaajiin panostava joukkue teki upeaa työtä, jota kelpasi Akatemia-toiminnassa Hollannissa toimivan Joonas Kolkankin ihastella. Kajaanin Hakassa edellisillä kausilla esiintyneet Kivijärven veljekset Joni ja Niko olivat todella väkeviä. Samoin debyytin tehnyt Kusti Kärkkäinen, sekä laitojen Aatos Tuunanen ja Eero Kirjavainen suorastaan liekeissä. Puolustus- ja keskikenttä söi GBKn hyökkäyseväät ja maalivahtituotanto tuottaa jälleen uutta varteenotettavaa tekijää, kun Miilo Pitkäsestä on kasvamassa sellainen Joonas Pöntisen ja Miika Töyrään valmennuksessa.

KuPS/Akatemian seuraava peli on SU 9.7 FCVn vieraana Vaajakoskella. Kotona pelataan LA 22.7 klo 18.00 RoPSa ja LA 29.7 klo 19.00 Närpes Kraftia vastaan.

KuPS/Akatemia; Miilo Pitkänen, Samu Koistinen, Niko Kivijärvi(79 min Joona Metsäkylä), Aatos Tuunanen, Paulus Tuomainen(v), Eemil Räsänen, Joni Kivijärvi(v)(62 min Tuukka Partanen), Eero Kirjavainen, Luukas Kosunen(31 min Kusti Kärkkäinen, Niilo Mattila(v)((79 min Jouko Karhunen), Okko Nenonen(62 min Saif Joseph).

Vaihtoon; Juho Saarelainen.

GBK; Joonas Koivukoski, Topi Mäki, Pietro Kytölaakso, Ville Luokkala, Felipe, Joel Häggblom(68 min Roni Enlund), Juuso Jäntti(46 min Tyson Okundzi), Thiago Bento, Aaro Hedman, Toro(79 min Alex Björgren), Petteri Jokihaara.

Vaihdossa. -

KuPS/Akatemia - GBK 6-0, (2-0).

28 min 1-0 Niko Kivijärvi (Eero Kirjavainen)

37 min 2-0 N.Kivijärvi (Niilo Mattila)

65 min 3-0 Saif Joseph (N.Kivijärvi)

67 min 4-0 Aatos Tuunanen

71 min 5-0 Eero Kirjavainen (N.Kivijärvi)

79 min 6-0 Kirjavainen (Joseph)

Akatemiajoukkueiden yhteistyökumppanit

Tilastot

6 - 0

GBK
(2-0)
28'MaaliKivijärvi Niko
37'MaaliKivijärvi Niko
65'MaaliJoseph Saif
67'MaaliTuunanen Aatos
71'MaaliKirjavainen Eero
79'MaaliKirjavainen Eero