9
SYY
14.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Kakkonen

KuPS Akatemia - OTP  1 - 2

Kuopio, Väre Areena TN

Akatemia vs OTP lauantaina Keskuskentän Väre Areenalla!!

Akatemian miesten joukkueen pelit jatkuvat lauantaina kotoisella Keskuskentän Väre Areenalla. Vieraaksi saapuu OTP Oulusta. Sarjassa sijalla 6. porskuttava OTP on noussut hieman haastavan alkukautensa jälkeen nousukarsintasijoitusten tuntumaan ja joukkue taistelee samoissa pisteissä nousukarsintapaikasta ViFKn kanssa. Tosin, viisi kierrosta sekä 15 pistettä on vielä jaossa, joten todella kiheriäiset loppukierrokset voivat nostaa ja laskea joukkueiden sijoituksia vielä loppukauden aikana. OTPn peleissä maaleja on syntynyt kentän molemmissa päädyissä, yli kolmen maalin keskiarvolla, maalisuhteen ollessa 30-26.

Viiden viimeisen pelin saldona OTPlla on 3 voittoa (GBK 0-2, JBK 5-2, Elo 0-1) sekä 2 tappiota (2-3 ViFK, 2-1 OLS). Ahkerimmit vastustajien verkkoa ovat pöllyttäneet 7 maalin miehet Balogun Adebowale, Daniel Saily sekä Benjamin Simsek. Kolmikosta Adebowale ja Simsek olivat maaleillaan kaatamassa Akatemian joukkuetta kesäkuussa Castrenilla OTPn 2-0 kotivoitossa. OTPn valmennuksesta vastaavat jo pidempään Suomessa asuneet ja edelleenkin pelaajana toimiva maalitykki nigerialainen Michael Ibiyomi, sekä Turkista aikoinaan Suomeen kotiutunut Serdur Gyr. "Severi" toimi pari vuosikymmentä sitten myös kuopiolaisessa jalkapalloilussa mukana, tällöin KuFu98n valmennuksessa.

Kotijoukkue Akatemia karahti karille viime lauantaina ViFKn vieraana. Sairasteluista kärsinyt keltamusta nippu ei saanut peliään käyntiin Lemonsoft Areenalla, jossa isännät pitivät pisteet itsellään. Juho Neuvonen & Severi Vielma ovat käyneet ottelua lävitse joukkueensa kanssa ja kipukohdat on tunnistettu, joita on sittemmin treenattu viikon aikana kuntoon: "Lauantainen pelimme meni tuloksellisesti vihkoon. Vastustaja sai pelimme tukkoon, emmekä osanneet aukaista sitä. Nyt kävi näin ja opit on otettu talteen, jotta jatkossa osaamme toimia toisin. Peli toimi hyvänä herätyksenä meille kaikille, että helppoja pelejä ei ole olemassakaan ja liikaa ei pidä alkaa luulemaan tai sarjataulukoita tuijottamaan. Nöyränä, mutta ei nöyristellen lähdemme pelaamaan OTPta vastaan. Kesäkuussa OTP oli parempi tylsyttäen pelimme, joten haastetta on edessäpäin. Meidän pitää saada pallo tekemään töitä, niin pelaamisemme helpottuu.

Akatemian viiden pelin saldo on vakuuttava; 1 tappio (2-0 ViFK) ja 4 voittoa (3-0 OLS, 1-2 JBK, 2-0 Elo, 0-2 Hercules). Joukkueen sisäisen maalipörssin ykkösenä on 7 maalin Niko Kivijärvi, jota säestävät 5 maalin Aatos Tuunanen ja 4 maalin Eero Kirjavainen.

Sarjataulukko on äärimmäisen tasainen, sillä kolme kärkijoukkuetta ovat samoissa pisteissä; 34 pisteessä -> OLS (+22 maalia), FCV (+21 maalia), Akatemia (+7 maalia). 4. sijalla sarjassa oleva RoPS on vaivaiset 4 pistettä kolmikkoa jäljessä, joten mielenkiintoa loppukauden 5:llä runkosarjan kierroksella riittää.

Tule kannustamaan Akatemia kotivoittoon!!!

Runkosarjan loppukauden pelipäivät ovat tässä;

LA 9.9 klo 14.00 Akatemia vs OTP (Keskuskenttä, Kuopio)

LA 16.9 klo 16.00 GBK vs Akatemia (Keskuskenttä, Kokkola)

LA 23.9 klo 15.00 TP-47 vs Akatemia (Puuluoto, Tornio)

SU 1.10 klo 11.30 Akatemia vs FC Vaajakoski (Keskuskenttä, Kuopio)


Lisää Ykkösliigan ja Ykkösen karsintojen ohjelmasta löydät tämän linkin takaa; https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/ykkosliig...


Akatemiajoukkueiden yhteistyökumppanit

Tilastot

1 - 2

OTP
(0-1)
21'MaaliAjayi Oluwafemi Olubanjo
58'MaaliIbiyomi Michael
88'MaaliKosunen Luukas

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai