Kuopion Palloseura on saavuttanut Palloliiton korkeimman laatutason.
28.5.2019 23:21 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Matka jatkuu yhä eteenpäin, Banzai!

Kuopion Palloseura on saavuttanut Palloliiton korkeimman laatutason.

KuPS (KuPS ry ja KuPS Oy yhdessä) on saavuttanut Palloliiton viidennen eli korkeimman laatutason Suomessa. Korkeimmalla laatutasolla ovat tällä hetkellä myös HJK, FC Ilves ja FC Inter. Arviointia olivat tekemässä Palloliitto ja Laatukeskus Excellence Finland ulkoisena arvioijana.

Laatujärjestelmän tavoitteena on kehittää kokonaisvaltaisesti jalkapalloseurojen toimintaa ja toimia sekä seuran että lajin kehittämisen ja ohjaamisen välineenä. Kokonaisvaltaisella kehittämisellä tarkoitetaan sekä seuran urheilutoiminnan että sitä tukevan hallinnon ja muiden tukitoimintojen kehittämistä. Kokemusten perusteella pelkällä urheilutoiminnan kehittämisellä ei voida luoda parasta mahdollista ympäristöä sekä pelaajan että seuran pitkäjänteiselle ja suunnitelmalliselle kehittämiselle. Kokonaisvaltaisen kehittämisen tavoitteena on tukea seuroja pitkäjänteiseen ja suunnitelmalliseen toimintaan, jonka pohjana on vahva seuraidentiteetti ja seuran jäsenistön laajasti hyväksymä toimintamalli.

Laatujärjestelmä tukee seurojen johtamista kolmella määritetyllä osa-alueella. Nämä osa-alueet ovat seuran toiminnan johtaminen, urheilutoiminnan johtaminen ja myynnin, markkinoinnin toteuttaminen sekä sidosryhmien yhteistyö. Korkeimman laatutason saavuttaminen edellyttää seuralta kyseisen tason kriteerien täyttämistä kaikilla näillä osa-alueilla.

KuPS on ollut mukana korkeimmalle sarjatasolle valmistavassa prosessissa keväästä 2018 lähtien. Prosessiin on osallistunut suuri joukko seuran työntekijöitä ja kehitysaskelia on otettu kaikilla toiminnan osa-alueella.

Keskeisinä vahvuusalueina nähtiin seuran johtaminen keskustelukulttuurin ja avoimuuden kautta. Kiitosta sai myös juniori- ja edustustoiminnan välinen tiivis yhteistyö ja halu kehittyä yhtenä yhtenäisenä seurana.

Urheilutoiminnan vahvuuksina todettiin seuran toiminnan suunnitelmallisuus ja yhteinen peli- ja harjoittelufilosofia, jossa painottuu turvallinen ympäristö, pelaajan pelitaidon ja joukkueen pelitavan kehittäminen. Valmentajien tavoitteena on luoda hyvä ilmapiiri, jossa saa epäonnistua ja vastaavasti kannustetaan olemaan rohkeita ja yrittämään.

Päivittäisen työskentelyn helpottamiseksi seura on panostanut nykyaikaisiin työkaluihin, seuraohjaus- ja taloushallintojärjestelmiin. KuPS ei ole ainoastaan tyytynyt tarjolla olevien eri ohjelmistojen ja järjestelmien käyttöön, vaan seura osallistuu erittäin aktiivisesti myös niiden kehittämiseen.

Keskeisinä kehitysalueina todettiin yhteisen (KuPS Oy:n ja KuPS Ry:n) seura- ja pelaajastrategian luomisen, harrastetoiminnan organisoinnin parantamisen ja sujuvan viestinnän kehittämisen, mitkä tarjoaisivat nykyistäkin vankemman pohjan tarkoituksenmukaiselle ja tulokselliselle yhteistyölle.

Seurassa voidaan olla saavutetusta tasosta tyytyväisiä, mutta samaan hengenvetoon on todettava, että seuran kehitystyö on vasta alku parempaan tulevaisuuteen. Tämä Palloliiton laatujärjestelmän ansiosta olemme löytäneet selkeät kehityskohteet, joihin jatkossa tulemme kiinnittämään huomioita ja keskittämään voimavaroja. Tulevaisuudessa seuran kehittämiseen tulemme kuuntelemaan yhä enemmän myös eri sidosryhmien mielipiteitä.

Tästä on hyvä jatkaa, Banzai!

Lisätietoja antaa
Jari Koistinen
Toiminnanjohtaja
KuPS ry
jari.koistinen@juniorkups.fi
050-435 4267


   
Lisää uutisia
KuPS ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat