VALMENNUSLINJA

5. PELAAMINEN

1. JOHDANTO


KuPS:n juniorijoukkueiden pelitapa tulee olla sellainen, että se kasvattaa pelaajia seuran edustusjoukkueen käyttöön. Pelaajien tulee yksilönä olla riittävän hyviä selviytyäkseen Veikkausliigan vaatimuksista. Tavoitteena on, että seuran lahjakkaimmat pelaajat raivaavat tiensä aina kansainvälisille kentille asti. Pyrkimyksenä on saada vuosittain 1-2 pelaajaa edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon ja kolmen vuoden syklissä KuPS:n kasvatti siirtyisi pelaamaan ulkomaisiin ammattilaissarjoihin.

KuPS:n pelitapa jaetaan osiin ryhmitykset, hyökkäyspeli, puolustuspeli ja erikoistilanteet. Valmennuslinjan tarkoitus ei ole takertua liian yksityiskohtaisesti pelitapaohjeistukseen, vaan joukkueiden on valittava tarkennetut mallit kunkin joukkueen yksilöiden mukaan. Valmennuslinjan tarkoitus on määrittää KuPS:n pelaamisen perusperiaatteet.

Tarkennetuissa joukkuekohtaisissa pelitapa-asioissa avainroolissa on kunkin joukkueen valmentaja. Valmennuslinjan perusperiaatteita tulee noudattaa ja pelaamisen tulee aina tukea yksilöiden kehitystä. Pelaajien kehittäminen tulee KuPS:ssa aina joukkuepelaamisen edellä.

Lähtökohtana kaikessa harjoittelussa on saada pelaajat ymmärtämään, miksi kutakin harjoitusta tehdään. Kaikki harjoitteet on kytkettävä peliin. Valmentajan on pidettävä huoli, että pelaajat tietävät, miten kyseinen harjoite liittyy pelitilanteeseen. Tätä kautta pelaajien motivaatio kasvaa ja pelitaktinen ymmärrys lisääntyy automaattisesti jo varhaisessa vaiheessa.

Pääpaino harjoittelussa ja valmentamisessa tulee olla hyökkäyspelissä ja pallonhallinnassa. Käytännössä tämä toteutuu niin, että keskitytään valmentamaan sitä osaa joukkuetta, jolla on pallo, ja joka pyrkii luomaan ja hyökkäämään. Puolustamisen osuutta ei saa unohtaa, mutta kärjistäen voidaan sanoa, että harjoittelussa puolustaminen toimii paremman hyökkäyspelin sparraajana.
PELAAMINEN | SISÄLLYSLUETTELO


  1. JOHDANTO
  2. RYHMITYKSET
  3. HYÖKKÄYSPELI
  4. PUOLUSTUSPELI
  5. ERIKOISTILANTEET
  6. PELIKIRJAT
  7. MITTARIT

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai