VALMENNUSLINJA

6. VALMENNUSLINJA IKÄKAUSITTAIN

2. JOUKKUEET


PERHE-LIIGA U2-U4


YLEISTÄ

Perheliiga on seuramme pelaajapolun alkupää. Sen viiteikäryhmä on 2-4-vuotiaat lapset, jotka osallistuvat toimintaan yhdessä vanhempiensa kanssa. Perheliigaan voi osallistua koko perheen voimin isovanhempiakaan unohtamatta. Toimintamuodon keskiössä on sosiaalisuus. Tavoitteena on leikkien kautta sitouttaa perheitä liikunnalliseen ja yhteisölliseen elämäntapaan omassa seurassamme.

Lukuisissa tutkimuksissa on havaittu perheen olevan yksi merkittävimmistä avaintekijöistä pelaajan polulla. Ilman sen tukea, ehkä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, tuskin kasvaa urheilijaakaan. Liiga toimiikin tämän ydinajatuksen ympärillä. Kaikki leikit ovat koko perhettä osallistavia ja näin lapsi saa toteuttaa itseään turvallisessa ympäristössä.

Pallo on liigan toiminnassa alusta alkaen mukana, mutta pääpainopiste ei ole sen käsittelyssä. Leikeissämme keskitymme lasten yleisliikunnallisiin taitoihin, kuten erilaiset hypyt ja loikat, konttaamiset ja kierimiset tai vaikkapa eläinmaailman eri liikkeet. Omaan kehoon, sen aisteihin ja motoris-koordinatiivisiin toimintoihin tutustuminen on fyysisen toiminnan keskiössä. Toiminnan voisikin karkeasti jakaa hippamuotoisiin juoksu-loikka-leikkeihin, kehontaitoa ja tasapainoa kehittäviin yhteistehtäviin, yleistaitoa kehittäviin temppuratoihin ja pallotaitoa kehittäviin leikkeihin maalintekoineen. Varsinaista jalkapalloa joukkueittain ei Perheliigassa vielä pelata vaan palloon tutustutaan niin käsin kuin jaloinkin - muitakaan kehon osia unohtamatta.

Perheliigan toiminta-ajatuksen voisi hyvin kiteyttää seuramme sloganiin ”tänään perhe, aina perhe”.

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai