KUOPION KORTTELILIIGAFUTIKSEN SÄÄNTÖVIIDAKKO

PIENJOUKKUEET

1. Pelitapa 7 v 7 (1+6), joukkueessa saa olla rajaton määrä pelaajia

2. Peliaika on 2 x 25 min hauskanpittoo, puoliaikojen välinen hörppytauko 5 min.

3. Pienjoukkuepelissä EI ole paitsiota.

4. Rangaistuspotkuissa (7 metriä) maalivahti saa liikkua maaliviivalla ja pelätä.

5. Pelaajarajoitukset: Kortteliliigan tärkein tehtävä on tasoerojen tasoittaminen. Ketään tavallista harrastajaa ei suljeta pois, vaan kaikille tarjotaan mahdollisuus omaehtoiseen liikuntaan hyvässä kaveriporukassa omalla taitotasolla ko. rajoitukset huomioiden. Hieman pidemmälle edenneet kilpaurheilijat saavat sitten oman pelinautintonsa heille tarkoitetuissa SPL:n sarjoissa.

SPL:n sarjapelaajien käyttöä rajoittava rekisterisääntö:

 • Veikkausliiga / Kansallinen liiga: ei saa pelata kortteliliigassa
 • Ykkönen: ei saa pelata kortteliliigassa
 • Kakkonen: ei saa pelata kortteliliigassa
 • Kolmonen ja A- sekä B-juniorit: saavat pelata kortteliliigassa ns. rekisteripelaajina, rajoitettu määrä, 2 pelaaja/peli
 • Nelonen ja alemmat sarjat: saa pelata vapaasti kortteliliigassa.
 • Pelkästään liiton futsal -sarjoissa pelaavat pelaajat saavat pelata vapaasti kortteliliigassa.
 • Ulkomaisista sarjoista jyry antaa päätöksen tapauskohtaisesti.
 • 6. Normaalisti rekisteröityjen pelaajien lisäksi katsotaan rekisteripelaajaksi myös sellainen kaveri, joka on todistettavasti osallistunut SPL:n viralliseen ko. sarjatason otteluun pelaajana.

  7. Ottelukortti toimitetaan tuomarille ennen ottelua Kortteliliigan toimesta. Ottelukorttiin merkataan maalit ja keltaiset ja punaiset kortit.
  Otteluiden tulokset merkitään tulospalveluun pikaisesti otteluiden päätyttyä Kortteliliigan toimesta.

  8. Vaihdon saa suorittaa lennosta keskiviivan läheisyydessä. siis todellakin vain keskirajan läheisyydessä!!! Otteluissa on vapaa vaihto-oikeus. Vaihtoja ei merkitä ottelukorttiin.

  9. Joukkueen koko on 7 pelaajaa (1+6). Kun ottelun alkamisajasta on kulunut 15-minuuttia, eikä joukkue ole saanut kuutta (6) pelaajaa kentälle, katsotaan se luovuttaneeksi ja hävinneeksi 5 - 0. Tämä odotusaika vähennetään peliajasta, eli kello laitetaan käyntiin viimeistään ohjelmaan merkittynä alkamisaikana. Kun joukkue on saanut kuusi (6) pelaajaa kentälle, on ottelu aloitettava välittömästi. Tulkinta kuusi pelaajaa koostuu maalivahdista ja viidestä kenttäpelaajasta (1+5). Kahden luovutuksen jälkeen joukkue suljetaan sarjasta ja sen pelaamat ottelut mitätöidään. Luovutussakko on 40 euroa / ottelu.

  10. Jos pelaajien lukumäärä syystä taikka toisesta vähenee ottelun aikana alle kuuden (1+5), niin ottelun erotuomarilla on oikeus lopettaa ottelu, jos sen jatkaminen ei ole urheilullisesti mielekästä. Eli, tuomari harkitsee pelataanko vai ei. Tilanteessa 8-0 pantaneen pallot sovinnolla pussiin, mutta esim. 5-2 tilanteessa pelaaminen on varmasti mielekästä ja kaikkia motivoivaa.

  11. Maalivahti ei saa avata peliä, tai toimittaa palloa, missään tilanteessa yli puolirajan, ei edes vapaa- tai maalipotkusta (maalipotkussa puolenrajan ylityskielto koskee siis myös kenttäpelaajia!).

  • Rikkeestä seuraa epäsuoravapaapotku vastustajalle puolenrajan ylityskohdasta.
  • Kaikkia sitova tarkennus: veskari ei saa vetää rankkaria, eikä ylittää muissakaan tilanteissa puolirajaa ja nousta esim. kulmassa pukkaamaan vastustajan maalille!

  12. Vaparit ovat normaalin futiksen tapaan joko suoria tai epäsuoria. Muurin etäisyys pallosta on 7 metriä.

  13. Joukkueena olemisen oikeastaan ainoa ulkoinen ilmenemismuoto Kortteliliigassa on yhtenäinen pelipaita tai peliliivi. Eri väriyhdistelmiä käyttävät jokeripelaajat sotkevat tehokkaasti kaikkien pelinautintoa, joten erotuomareilla on oikeus evätä eriväristen peliasujen käyttäjien pelaaminen.

  14. Muilta osin noudetaan Suomen Palloliiton virallisia jalkapallosääntöjä, joita jaostolla on tarvittaessa oikeus soveltaa, sekä liigan omia paikallismääräyksiä.

  PAIKALLISMÄÄRÄYKSET 2021

  Joukkueen nimi:
  Kortteliliiga hyväksyy joukkueen nimen.
  Joukkueen nimi ei saa olla ketään loukkaava, rasismiin, uskontoon, ihonväriin tms. viittaava, eikä sukupuolielimiin viittaava nimi.

  1. Ilmoittautuessaan joukkueet sitoutuvat hoitamaan Kortteliliigan joukkuekohtaisen osallistumismaksun 200 € ja pelaajakohtaiset jäsenmaksut. Vapaamatkustajat jääkööt siis sovinnolla ruikuttamaan rannalle.

  2. Tasapisteissä sijoitus ratkeaa yleismaailmallisen jalkapallohengen mukaisesti seuraavasti: 1) maaliero, 2) tehdyt maalit, 3) keskinäinen ottelu, 4) arpa. Mikäli on kysymys sarjatason mestaruudesta, niin kaksi (2) parasta joukkuetta pelaa uusintaottelun.

  3. Kolmelle parhaalle joukkueelle jaetaan uljaat kortteliliigamitalit, lisäksi mahdollinen kiertopalkinto.

  4. Mikäli joukkue tai sen kannattajat käyttäytyvät sopimattomasti kentällä tai kentän laidalla, annetaan joukkueelle varoitus. Jos varoituksesta huolimatta asia toistuu, niin joukkue suljetaan liigasta. Joukkue on vastuussa myös kannattajistaan.

  5. Kortteliliigan jäsenmaksu on 25 euroa ja se on oltava maksettuna 7.5.2022 mennessä. Pelaajat ilmoittautuvat joukkueeseen ja samalla ilmoittautumisen yhteydessä maksavat Kortteliliigan jäsenmaksun. Jos joukkueessa pelaa 7.5. jälkeen jäsenmaksun laiminlyönyt pelaaja, tuomitaan joukkue hävinneeksi 5-0.

  6. Kortteliliigan jäsenmaksu ei sisällä vakuutusta, joten kaikki osallistuvat liigan toimintaan omalla vastuullaan. Kortteliliiga suosittaa henkilökohtaisen vakuutuksen ottamista.

  7. Joukkueessa saa pelata vain ne pelaajat, jotka ovat ilmoittautuneet ja maksaneet pelaajajäsenmaksun ennen ensimmäistä ottelua. Ilmoittautuminen joukkueeseen tapahtuu Kortteliliigan lähettämän pelaajalinkin kautta. KuPS ry ylläpitää Kuopion Kortteliliigan osalta näiden luetteloiden perusteella yhdistyslain edellyttämää jäsenrekisteriä ja voi käyttää jäsenrekisteritietoja hyväkseen markkinoinnissa.

  8. Pelaajien ikäraja on 16 – 100 vuotta. Pelaajan tulee täyttää kuluvana vuonna 16 -vuotta.

  9. Mikäli joukkueessa pelaa siihen kuulumaton pelaaja tai pelikiellossa oleva pelaaja, tai rikotaan sääntöjen rekisterimääräyksiä, tuomitaan joukkue hävinneeksi 5 - 0. Ko. tapauksessa protesti on tehtävä kahden (2) päivän kuluessa ottelupäivästä lukien. Pelikelpoisuusasioissa oikeus protestin tekoon on kenellä tahansa kortteliliigan jäsenellä.

  10. Jos ottelutapahtumista halutaan jättää protesti, on siitä ilmoitettava ottelun erotuomarille välittömästi ottelun jälkeen. Virallinen protesti on jätettävä kirjallisena ja protestimaksu suoritettava seuraavaan arkiaamuun klo 9.00 mennessä. Pelaajien edustusoikeutta koskevissa protesteissa kirjallisen vastalauseen ja protestimaksun jättöaika on 2 vuorokautta ottelusta.

  11. Protesti otetaan käsittelyyn vain jos se on tehty kirjallisesti ja protestimaksu suoritettu määräaikaan mennessä, muussa tapauksessa protesti raukeaa. Protestimaksu on 20 euroa ja se palautetaan, mikäli protesti hyväksytään.

  12. Ottelusiirrot:
  Mikäli ottelu halutaan siirtää, on siihen saatava suostumus vastustajalta (siirtolupa annettava, jos syy = urheilullinen) ja siirtoa haluavan joukkueen on sovittavaa siirrosta Kortteliliigan vastuuhenkilöiden kanssa. Ottelu on pelattava ennen jaoston antamaa takarajaa. Ellei ottelua pelata ko. takarajaan mennessä, tai ottelusiirtomaksua ei makseta, niin siirtoa halunnut joukkue tuomitaan hävinneeksi vähintään 5-0 (taktisissa vedätyksissä tarpeen mukaan vaikka 475 - 0). Ottelusiirto maksaa sitä haluavalle joukkueelle 40 euroa ja se on maksettava ennen kuin siirto suoritetaan.

  13. Mikäli pelaaja joudutaan poistamaan kentältä, seuraa siitä pelikielto, joka käsittää automaattisesti joukkueen kaksi (2) seuraavaa kyseisen sarjan ottelua. Erotuomarin on tehtävä kaikista ulosajoista merkintä ottelukorttiin ja jaostolla on oikeus antaa pelaajalle lisäpelikieltoa. Kaikki ottelumääräiset pelikiellot koskevat aina vain kyseistä sarjaa tai cup`ia. Tarvittaessa jaostolla on oikeus langettaa kaikkia sarjoja koskeva pelikielto (väkivalta- ymv. tapaukset).

  Ulosajo aiheuttaa aina ko. joukkueen pelaamisen vajaalla, oli ulosajettu pelaaja sitten kentällä ja/tai vaihtopenkillä.

  Huom ! Jos ulosajo tapahtuu "alimpana miehenä tehdystä käsivirheestä", niin tästä seuraa normaali kahden (2) ottelun pelikieltoa. Pelikiellosta ylläpidetään listaa liigan kotisivuilla internetissä: www.kuopionkortteliliiga.fi

  Jos pelaaja saa varoituksen suunsoitosta, niin siitä seuraa automaattisesti yhden (1) ottelun pelikielto, joka on voimassa joukkueen seuraavassa ottelussa ko. sarjassa.

  Erotuomarin on kerrottava suunsoittovaroituksesta selkeästi pelaajalle!

  14. Pelikengiksi sallitaan kumitossut tai kiinteä nappulaiset jalkapallokengät, joissa on vähintään 8 nappulaa. Luonnonnurmikentällä pelattavissa otteluissa saa käyttää irtonappulakenkiä.

  15. Joukkueella tulee olla numeroidut pelipaidat, maalivahdilla erivärinen kuin muilla pelaajilla. Liivien käyttö sallitaan ainoastaan varapaitoina. Mikäli joukkueiden paidat ovat samanväriset, vaihtaa ns. vierasjoukkue paidat. Joukkueen kapteenilla tulee olla selvästi näkyvä nauha vasemmassa käsivarressa.

  16. Erotuomari on velvollinen eväämään pelioikeuden joukkueen erivärisiä paitoja tai liivejä käyttäviltä pelaajilta.

  17. Pelaaja on jäsen siinä seurassa missä hän pelaa ensimmäisen ottelunsa. Pelaaja saa kauden aikana suoritta yhden seurasiirron. Siirtoilmoitus tulee tehdä kirjallisesti Kortteliliigan toimistolle ja ilmoituksessa tulee olla pelaajan nimikirjoituksen lisäksi vanhan ja uuden joukkueen vetäjän allekirjoitus siirron hyväksymisen merkiksi. Siirtoja ei voi tehdä enää 1.6.2021 jälkeen, sääntö on käytössä 2021 Kortteliliigakierroksilla.

  19. Erotuomarin koskemattomuus on loukkaamaton kaikissa kortteliliigan otteluissa. Tämän rikkomisesta jyryllä on oikeus tuomita pelikieltoa ja lisäksi on tarvittaessa oikeus erottaa rikkonut pelaaja liigan jäsenyydestä. Myös mahdolliset avustavat erotuomarit ja ottelusihteerit nauttivat koskemattomuutta.

  20. Ilmoittautuessa joukkueet sitoutuvat noudattamaan näitä paikallismääräyksiä, pelisääntöjä, jyryn antamia ohjeita ja määräyksiä, sekä kenttien järjestyssääntöjä, että hyvän liigatavan mukaista käytöstä.

  21. Alkusarjat ovat kilvoittelua vain ja ainoastaan jatkoon pääsystä, joten loppusarjoihin ei jaeta mitään lähtöpisteitä edes säälistä.

  22. Tulkinta luovutuksissa: Alku- ja jatkosarjat ovat eri sarjoja, eli mahdollisia alkusarjaluovutuksia ei lasketa mukaan jatkosarjoihin. Jos kyseessä on yksittäinen, tai kaksiosainen jatko- tai mitaliottelu, niin joukkue suljetaan sarjasta edelleen ensimmäisestä luovutuksesta.

  23. Kaikissa jalkapallosarjoihin liittyvissä asioissa käyttää ylintä päätösvaltaa jyry, jonka päätöksistä ei voi valittaa.

  24. Jatkopelit määräytyvät alkulohkopelien mukaan.

  Kun määritellään joukkueiden paremmuutta jatko-otteluihin sijoista 1 - 16, määräytymisperusteet ovat seuraavat.
  1. Lohkosijoitus
  2. Pisteet
  3. Maaliero
  4. Tehdyt maalit
  5. Arpa.

  KÄYTÄNNÖSTÄ POIKIVA LOPPUKANEETTI
  Hankkikaa ihmeessä ne yhtenäiset pelipaidat joukkueen kaikille pelaajille ja ostakaa muutama paita myös varastoon !!!

  Voimassa 30.1.2021 alkaen

  Kuopion Kortteliliigan Futisjaosto