P13, P13 Liiga Pohjoinen

KuPS YJ - FF Jaro YJ  3 - 1

Lippumäki Ylipainehalli TN

KuPS – FC Jaro taisteltiin helteessä – pisteet isännille

Edellisenä iltana pelanneet KuPS (voitto SJK:sta) ja FC Jaro (tappio OLS:lle) tulivat molemmat peliin selkeästi edellispäivän pelituntuma pohkeissaan. Vieraat aloittivat ehkäpä tuoreemmalla jalalla. KuPS laitapuolustajat saivat tehdä täyden päivätyön FC Jaron nopeiden laitapelaajia puolustaessaan. FC Jaro oli muuttanut peliään selkeästi ja pyrki sunnuntaina ohittamaan systemaattisesti keskialueen pitkillä palloilla. Taktiikka aiheutti kovaa ylhäältä alussa prässänneelle KuPSille vaikeuksia, koska vastustaja onnistui toimittamaan nopeasti palloa pois omalta kenttäpuoliskoltaan.

Pelissä ei nähty hienouksia. Lisähaasteena Leevi Turunen joutui jättämään kentän jo ensimmäisellä puoliajalla saatuaan tällin jalkaansa. Tämä aiheutti muutoksia ryhmityksessä. ”FC Jaro tuli peliin selkeällä ja suoraviivaisella taktiikalle” analysoi valmentaja Nissinen. ”Meillä on ollut haastavaa pelata joukkueita vastaan jotka pelaavat näin suoraviivaisesti”.

”Jos edellinen peli oli lähes virheetön, tänään niitä tuli melko paljon” jatkoi Nissinen. Vastustaja pelasi myös kovaa mikä loi kotijoukkueelle lisähaastetta. ”Hyvää on, että puristettiin kuitenkin väkisin voitto – heikommallakin pelillä onnistuttiin voittamaan. Tästä opittiin paljon”.

KuPS meni ensimmäisellä puoliajalla Aaro Pakarisen maalilla johtoon, mutta FC Jaro sai pelin puolen tunnin jälkeen rangaistuspotkulla tasoihin, maalia vartioineen Konsta Kauppisen ulottuessa lähes Joar Laakson tarkan sijoituksen eteen. KuPS oli muokannut kokoonpanoaan edelliseltä päivältä johtuen poisjäänneistä. Positiivisena voidaan pitää kokoonpanoon nostetun Mitja Rotkon rohkeaa esitystä. ”Hän pystyi pitämään palloa ja toimittamaan sitä omille hyvällä prosentilla”. Pisteenä iin päälle tuli vielä Rotkon lisäajalla tuikkaama maali, joka sinetöi loppulukemat 3-1 KuPSille.

Tilastot

3 - 1

FF Jaro YJ
(1-1)
12'MaaliPakarinen Aaro
33'MaaliLaakso Joar
45'MaaliKärkkäinen Eppu