P15 Keltainen, P15 Kakkonen

KuPS Keltainen - PK-37  2 - 2

Lippumäki Ylipainehalli TN

Pisteet tasan kaudenavauksessa

KuPS P15/keltainen pääsi otteluun melkein täydellä kokoonpanolla, sillä kokoonpanossa oli 17 pelaajaa keskiviikko iltana pelatussa ottelussa. Ottelun alusta asti joukkueet olivat hyvin tasaväkiset, mutta KuPS pääsi iskemään ottelun avausmaalin kun kapteeni Jere Tukiainen avasi puolustusalueen vapaapotkusta ja Elias Holopainen sai pallon haltuunsa PK-37 puolustuksen edessä. Tästä Holopainen pääsikin peippaamaan puolustuksen läpi ja karkumatkalle. Boksin sisältä lähtenyt tarkka laukaus kohti PK:n maalia upposi ja tilanne oli 1-0 kotijoukkueelle. Ottelun hallinta siirtyi hieman enemmän Iisalmelaisten haltuun, mutta KuPS pääsi kuitenkin aika ajoin rakentamaan jo ihan hyviä paikkoja. Yhdeksi vaaralliseksi paikaksi nousi, kun Juho Kukkonen pääsi vapauttamaan Venni Sahlmanin puolittaiseen läpiajoon mutta PK:n puolustaja ehti juuri blokkaamaan laukauksen.

PK:n suurinosa tilanteista päättyi kaukolaukauksiin, mutta joko ne viuhuivat ohi maalin tai maalivahti Onni Jauhiainen nappasi ne helposti näppeihinsä. PK onnistui kuitenkin tasoittamaan kun maalipotkun jälkeen, KuPS hävisi kakkospallon ja PK sai nopeasti pelattua oikeaan laitaan josta tarkka ja matala keskitys löysi Miso Kermanin joka pääsi tuikkaamaan tasoitusmaalin tyhjiin. Noin puolen tunnin pelin jälkeen Samuli Toppinen otti keltaisen kortin taklauksestaan. KuPS sai luotua muutaman maalipaikan, mutta laukaukset menivät joko ohi maalin tai sitten liian kohti maalivahtia. Puoliajalle mentiin lukemissa 1-1

Toisen puoliajan alussa PK otti hallinnan, mutta pian kotijoukkue sai pelin päästä taas kiinni ja pääsi luomaan monia puolittaisia läpiajoja mm. Jonni Sirviö pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta laukaus viuhui ohi maalin. Ottelun toinen puoliaika meni aikalailla kotijoukkueen hallinnassa, mutta kunnollisille maalipaikoille ei oikein päästy kuin kerran kun Eelis Tolvasen vapauttava syöttö löysi boksista Konsta Vaaran joka laukoi tulisen laukauksen tolppaan.

Pian tämän jälkeen 76. minuutilla PK:n Miso Kerman pääsi rokottamaan kotijoukkuetta toistamiseen, kun puolustuksen mentaalivirheestä hän pääsi pienestä kulmasta sijoitettua tarkan laukauksen takakulmaan. PK:lla oli pian vastahyökkäyksen päätteeksi mahdollisuus mennä 3-1 johtoon läpiajosta, mutta maalivahti Onni Jauhiainen torjui yrityksen näyttävästi. 79. minuutilla KuPS sai puolenkentän tuntumasta vapaapotkun, jonka jälkitilanteesta Konsta Vaara löysi boksin oikeasta reunasta Veeti Röppäsen joka kylmänviileästi pystyi peippaamaan pari puolustajaa kahville ja sijoittamaan pallon varmasti taka alakulmaan. Vielä yliajan viimeisellä minuutilla KuPS pääsi kokeilemaan voittomaalia, kun Eelis Jaroman tarkka kulmapotku löysi vapaana olleen Elias Holopaisen mutta PK:n maalivahti kuitenkin sai ihmeen kaupalla tuon puskun torjuttua ja jälkitilanteesta ei saatu palloa sudittua pussiin. Ottelu näin päättyi 2-2

Joukkue palkitsi kotijoukkueen arvokkaimpana pelaajana loistavan pelin pelanneen puolustaja Venni Sahlmanin.

Kiitos PK:lle oivasta vastustajasta ja toivotaan että kesällä saadaan lisää kovia matseja!

KuPSin avauskokoonpano:

Onni Jauhiainen(mv), Urho Yli-Kyyny, Lenni Sallavo, Jere Tukiainen, Venni Sahlman, Konsta Vaara, Juho Kukkonen, Samuli Toppinen, Juho Koskinen, Veeti Röppänen, Elias Holopainen

Tilastot

2 - 2

PK-37
(1-1)
6'MaaliHolopainen Elias
6'MaalisyöttöTukiainen Jere
28'MaaliKerman Miso Daniel
75'MaaliKerman Miso Daniel
78'MaaliRöppänen Veeti
78'MaalisyöttöVaara Konsta