Seurojen ääni - seminaarissa palkittiin KuPSilaisia
SeuraJulkaistu: 06.02.2023 20.14

Seurojen ääni - seminaarissa palkittiin KuPSilaisia

Suomen Palloliiton Itäinen alue palkitsi perjantaina Seurojen ääni -seminaarin yhteydessä jalkapallokauden 2022 ansioituneita.

KuPS ry:n palkittavista löytyi nuoruutta ja kokemusta!

Vuoden poikapelaaja: Matias Siltanen, KuPS

Matias Siltanen on Kuopion Palloseuran oma kasvatti, joka on saanut vastuuta niin U15- kuin myös U16- maajoukkueissa. Nuorisomaajoukkueotteluiden lisäksi Siltanen on hankkinut pelikokemusta mm. miesten kakkosesta 11 sarjaottelun verran. Nyt hän pääsee nauttimaan Veikkausliigajoukkueen ammattimaisesta valmennuksesta ja oman liigadebyytin toteutuminen häämöttää seuraavana henkilökohtaisena tavoitteena.

Vuoden nuorten valmentaja: Esa Pekonen, KuPS ry

Esa Pekonen ei juuri esittelyjä kaipaa. Peksa on toiminut jalkapallon parissa koko elämänsä ja ammentanut kokemustaan viimeisinä vuosina KuPS:n valmennuspäällikkönä junioreiden hyväksi. Intohimoinen asenne ja heittäytyminen ei jää keneltäkään huomaamatta. Suhtautumista nuoriin pelaajiin voisi kuvailla myös ukkimaiseksi. Kokemuksellaan ja persoonallaan Peksa osaa huomioida erilaiset pelaajat isossakin ryhmässä.


Respect-palkinto: Jouni Jäntti, KuPS ry (Jouni ei päässyt paikalle, hänelle luovutetaan palkinto myöhemmin)
Respect-palkinto voidaan myöntää moninaisesta työstä ja ansioista jalkapallon eteen.

Jouni Jäntti on monen kuopiolaispojan tavoin kulkenut läpi KuPS:n junioripolun ja imenyt jalkapallo-oppinsa perusteet jo pelaajana. Pelaajauralle mahtuu myös paikalliskilpailija Elon nousu SM-sarjaan 1980-luvun alussa. 1985 Jone aloitti Kuopion Palloseuran edustusjoukkueen huoltajan tehtävissä. Vuodet edustusjoukkueen taustalla ja eri valmentajien apuna valmistivat Jonea valmennustehtäviin. Vuonna 1992 oli aika astua ensi edustusjoukkueen kakkosvalmentajaksi ja kauden edetessä vastuuvalmentajaksi. Miesten edustusjoukkueen valmennustehtävissä useita kertoja toimiessa kertyi arvokasta kokemusta, jota Jone ammensi 2000-luvulla KuPS:n junioreiden hyväksi. Jouni Jäntti on toiminut Kuopion Palloseurassa erilaisissa valmennustehtävissä yhteensä 30 vuoden ajan ja seurannut usean pelaajan kehittymistä aina Veikkausliigaan kuin maajoukkueeseenkin saakka.

Kuopion Palloseura - Elämän mittainen tarina - Banzai!

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai