21
HUH
16.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

KuPS Akatemia - HJK Klubi 04  0 - 2

Kuopio, Lippumäki Ylipainehalli TN

Miesten Akatemian kotiavaus sunnuntaina Lippumäen hallissa

Komeasti Ykkösen pelikauden viime viikon lauantaina Vaasassa aloittanut KuPS Akatemia kohtaa kotikentällään Ykkösen suurimman ennakkosuosikin, HJK Klubi 04:sen. Ottelu pelataan Keskuskentän Väre Areenan kenttäremontin johdosta Lippumäen ylipainehallissa, joten paikalle saapuvalle yleisölle annetaan ohjeistusta ottelua lähempänä. Yleisöä peliin otetaan rajoitetusti, joten kannattaa olla hyvissä ajoin paikalla varmistaen sisäänpääsyn peliin. Liput otteluun 10€, KuPS Akatemioiden kausikortin voit ostaa ennakkojutun lopussa olevasta linkistä tai sunnuntaina Lippumäen hallilta.

HJK Klubi 04 lähtee peliin ennakkosuosikin viitta yllään, sillä joukkue on pelannut talvella menestyksekkäästi jopa Liigacupin pelejä. Joukkue tuottaa kotijoukkueen tavoin talentteja suuremmille pelikentille, joskin pelaajamassa eteläisessä Suomessa on suurempaa. Tosin, osa Akatemian mukana olevista pelaajista on lähtöisin Etelä-Suomesta, joten on hienoa, että erilaisia pelipaikkoja ja -mahdollisuuksia löytyy ympäri Suomea. Aleksi Lalli Pikku-Klubin valmennuksesta; "Meillä periaatteessa jokainen pelaaja kuuluu johonkin juniorimaajoukkueeseen, joten kilpailutilanne joukkueessamme on kova. Tavoittelemme jokaisen pelin voittamista, kuten varmasti toisetkin tässä sarjassa. Päivittäisen tekemisen tason pyrimme pitämään niin korkealla, että pelaajiemme kehitys on taattua. En osaa nostaa ketään pelaajaamme erityisesti esille, sillä jokaisella on taitoa ja kykyjä ratkaista matsi eduksemme. Matkaamme luottavaisin mielin Kuopioon KuPS/Akatemian vieraaksi. Odotan pelistä vauhdikasta ja pelillisesti railakasta tapahtumaa."

Pikku-Klubilaiset aloittivat Ykkösen myöskin murskavoitolla, kun Boltilla nurin meni FC Jazz 4-1 lukemin. Maaleista vastasivat nelikko Aaro Toivonen, Kaius Harden, Otto Hannula, sekä Eemil Toivonen. Joukkueen riveistä löytyy savolaisille varsin tuttu mies, kun PK-37:n kasvatti Elmer Vauhkonen (s. 2006) hyökkää sinivalkoisten raitapaitojen riveissä. Joukkueen pelaajarunko on vahva ja laadukas, joten iso haaste on savolaisilla edessä. Elmer Vauhkonen siirtyi parisen vuotta sitten HJK:n organisaatioon ja nuorukaisen viime kausi meni osittain sivuun hänen kärsittyä loukkaantumisista. Nyt hänellä on kuitenkin terve talvikausi alla ja erityisen kova näyttämisenhalu tutulle vastustajalle, joten tarkkoina hänen sekä muiden Klubinuorukaisten saavat keltamustat olla.

Löytyy sinivalkoisten riveistä toinenkin savolaiselle yleisölle tuttu mies, maalivahtivalmennuksesta vastaava Jori Särkkä. "Aivan upean mahtavaa päästä käymään Lippumäen hallissa, sekä Kuopion upeissa maisemissa. Löysin aikoinani Kuopiosta henkisen kotini ja siellä ihmisten kanssa kohtaaminen oli aitoa välittämistä ja jäljelle jäivät pysyvät ihmissuhteet usean mahtavan henkilön kanssa. Keltamusta väri sykkii aina isossa roolissa sydämessäni ja tulen aina olemaan omalta osaltani kupsilainen." Särkkä toimi uudelleen käynnistäjänä, kun KuPSn maalivahtivalmennusta kehitettiin ja uudistettiin 2010-luvulla. Menestysvuodet edustuksen mukana, Miesten ja Naisten Liigajoukkueiden maalivahtien ja valmennuksen kehittämisessä ovat Särkän käsialaa.

Viime kauden Kakkosessa HJK Klubi 04 sai hieman tuta, miten ennakkosuosikin viitta voi olla joskus kohtalokaskin. Joukkue lähti Kakkosen A-lohkoon selkeänä nousijasuosikkina, mutta mm. sitkeä joukkue Pohjois-Karjalasta, JIPPO, näytti mitä tiukalla taistelulla ja tiiviillä joukkuepelillä voi saada aikaiseksi. Tuolloin tasokkaan A-lohkon kärkisijat 1. ja 2. menivät JIPPOlle ja PK-35lle HJK Klubi 04:n jäädessä sijalle 3. kun sarjakausi päättyi kolmeen peräkkäiseen tappioon kahdelle kärkijoukkueelle, sekä pelaajaoikeudettoman pelaajan esiintymisen ja sitä kautta Futuran kabinetti-voittoon. Joukkue varmisti nousunsa Ykköseen voittamalla kaksi-osaisen ottelun TamUsta (1-2 ja 4-0, yhteismaalit 5-2).

Juho Neuvonen Akatemiasta mietiskeli tulevaa ottelua; "HJK Klubi 04 on isoin nousijaehdokas Ykkösessä ja sellaista asetelmaa pitää kunnioittaa. Pikku-Klubilla on selkeä sapluuna, jolla he pelaavat ja miten eri tilanteet tulevat. Toki yllätyksiin olemme varautuneet ja sitä varten meillä on erityisen hyvät kontaktit eteläiseen Suomeen, joten infopakettia on sieltä tullut vastustajasta. ViFK-pelin tavoin samainen herrasmiehemme on käynyt tiiviisti katselemassa Pikku-Klubin treenejä, sekä pelejä paikan päällä. Niitä käydään kyllä lävitse pitkin viikkoa, mutta toki pääpainona on oma pelaamisemme. Meillä oli ViFK-pelissä muutama uusi opeteltu asia, joten tyytyväisin mielin olemme uutta treeniviikkoa aloitelleet. Tässä on pari kovempaa matsia (HJK Klubi 04 & FC Jazz) ennen kahden viikon taukoa, joten isoja mahdollisuuksia meille nämä pelit ovat. ViFK-peli antoi uskoa siihen, että pystymme pärjäämään ja kehittämään pelaajiamme, joskin keskittymisemme ja joukkueena pelaamisen pitää pysyä vähintäänkin samalla tasolla. Meillä on nälkäisiä kavereita, jotka haluavat taatusti näyttää osaamistaan, eikä Pikku-Klubi tule saamaan täältä ilmaisia pinnoja. Uskalletaan pelata ja ennen kaikkea nauttia tekemisestämme."

Akatemian kauden avaus tuotti tuloksellisesti ja pelillisesti komean tuloksen. 0-4 vierasvoitossa ei ollut ilmaa lainkaan, joskin sähäkkä pelin alku vapautti joukkueen tekemistä. Keltamustista löytyi vieraiden tavoin neljä eri maalintekijää, kun Kivijärven veljekset Niko & Joni, sekä Oumar Balde ja Eero Kirjavainen merkkauttivat maalimerkinnät itselleen. Maalivahti Tatu Österlund avasi nollapelillään oman Akatemian uransa. Kokonaisuutena keltamustien joukkue oli yhtenäinen nippu, josta ei heikkoja lenkkejä löytynyt ja vaihtopelaajia myöten jokainen hoiti ruutunsa erinomaisen hienosti. HJK Klubi 04 ottelun jälkeen Akatemia pelaa seuraavat kolme peliään vieraskentillä ja kotona jatketaan tutulla Keskuskentän Väre Areenalla TO 23.5 OLSa vastaan.

Akatemian kioski on pelissä paikan päällä, jossa tarjolla on kahvia/mehua sekä pullaa ja mokkapaloja. Otteluun on myynnissä lippuja (10 e), sekä helpoiten pystyt tukemaan Akatemian toimintaa kausikortin ostamalla (75 e). Kausikortin voit ostaa täältä https://juniorikups.fi/lomakkeet/8217/kups-akatemi... tai sitten paikan päältä Lippumäen hallista.



SU 21.4 klo 16.00 KuPS Akatemia vs HJK Klubi 04 Lippumäen ylipainehallissa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN AKATEMIA VOITTOON!!!

BANZAI!!!

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai