18
TOU
16.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

KPV - KuPS Akatemia   

Kokkola, Keskuskenttä TN

KuPS Akatemia sarjakärjen vieraaksi Kokkolaan.

Akatemia sarjakärjen vieraaksi Kokkolaan!!!

Ykkösen kauden väkevästi aloittanut KPV isännöi Akatemiaa lauantai-iltapäivän ottelussa. Goncalo Pereiran valmennuksessa KPV on tekemässä uudenlaista nousua muutaman epävakaamman kauden jäljiltä, joten joukkue tavoittelee ehdottomasti nousua Ykkösliigaan.

Pelikauden 2024 KPV on aloittanut neljällä voitolla (KPV - RoPS 2-1, KPV - FCV 3-1, KPV - PKKU 3-2, JJK - KPV 0-3), sekä yhdellä tasapelillä (ViFK - KPV 1-1). Maalintekovoimaa joukkueesta löytyy, sen kertovat jo tilastotkin, sillä joukkue ei ole jäänyt nollille tehdyissä maaleissa kuluneella kaudellaan. Maalintekijöinä ovat kunnostautuneet; Sten Viidas 4 (+ 2 Cupissa), Gue 3 (+ 3 Cupissa), Eric Oteng 2 (+ 1 Cupissa) Ville Välipakka 1 (+ 2 Cupissa), Onni Länsipää 1 ja Waltteri Koivisto 1 Cupissa. Maalivahtina kovaa jälkeä on tehnyt puolalainen Maciej Raniowski. KPV jatkaa vahvojen sarja-esitystensä lisäksi matkaansa myös Suomen Cupissa, jossa joukkue pudotti Cupin 4.kierroksen pelissä Länsirannikon paikallisessa rakkaan kilpakumppaninsa Pietarsaaren Jaron peräti 4-0 lukemin. Matkaa jatkuu Cupin osalta kesäkuun puolivälissä, jolloin kokkolalaisrykelmä matkustaa Lahteen Kuusysin vieraaksi.

Akatemia selätti viime kierroksellaan tiukkojen vaiheiden jälkeen PKKUn 1-2. Ottelussa paluun pelikentille teki yli vuoden jälkeen Jerry Voutilainen, jonka pelillinen panos oli väkevä ja peliteoillaan mies toi rauhallisuutta keltamustien pelaamiseen. Juho Neuvonen Akatemian valmennuksesta löysi paljon hyviä elementtejä edellisestä pelistä; "Nousimme hienosti peliin mukaan haastavan alun jälkeen ja näytimme todellista taistelutahtoa uhrautuvalla pelaamisellamme. Maalintekijät muistetaan, mutta yhtä lailla muistetaan myös ne tärkeät peliteot, joita näimme pitkin ottelua kaikilta pelaajiltamme. Vaikka olimme ajoittain kovastikin paineen alla, niin pystyimme pitämään PKKUn poissa huippupaikoilta."

Vierasvoittoisen kauden alun pelannut Akatemian maalintekijöinä kunnostautuivat Niko Kivijärvi, sekä Kariim Al-Wehliye, joiden liikkeet ja peliteot hyökkäyspäädyssä toivat jatkuvaa uhkaa PKKUn puolustukselle. Hieman huolellisemmalla pelaamisella, olisi Akatemialla ollut eväät viimeistellä useampikin täysosuma varmistaen vierasvoittonsa aikaisemmin, mutta sunnuntaina siinä ei vielä onnistuttu.

"Nyt pääsemme todelliseen testiin sarjaykkösen kotikentälle ja vieläpä Kokkolaan, josta on aina ollut haastavaa saada yhtään mitään kotiin viemiseksi. Tiedä, mitä vierasjoukkueen vesihanaan sekoittavat, mutta jotenkin homma ei ole lähtenyt kulkemaan siellä. No, nyt meillä on muutamia uusia asioita keksittyinä menomatkalle ja toki kotijoukkue on scoutattu läpikotaisin. Mari Savolaisen opeilla on käyty mm. karvauspelaamistamme, sekä vastustajan välikaistojen käyttöä erityisen tarkalla kammalla lävitse. Sen enempää en pysty valaisemaan, mutta se jää nähtäväksi, onnistummeko lauantaina. Haaste on kova, mutta ehdottomasti pisteistä lähdemme taistelemaan," päätteli Neuvonen ottelun edeltävästi.

KPVn otteluennakointia tästä; https://www.kpv.fi/joukkueet/13334/ottelut/392583

Ottelu on nähtävillä Savon Sanomien tilaajille osoitteesta; https://www.savonsanomat.fi/urheilu/6767855

KPV vs KuPS/Akatemia LA 18.5 klo 16.00 Kokkolan Keskuskentällä.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN LÄNSIRANNIKON SAVOLAISKANNATTAJAT AKATEMIA VIERASVOITTOON!!!

BANZAI!!!

Koti-avaus Keskuskentän Väre Areenalla TO 23.5 klo 18.30. Tällöin kylään saapuu OLS Oulusta.


               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai