Oikea ikä jalkapallon aloittamiseen?
Julkaistu: 11.03.2021 18.25

Oikea ikä jalkapallon aloittamiseen?

Paljon kysytään, mikä on oikea ikä aloittaa esimerkiksi Perheliiga tai milloin se tulisi lopettaa. Tarkkaa kaikenkattavaa vastausta kysymykseen ei ole. Sitä kannattaisi lähestyä sloganistamme "asiakas päättää" käsin, eli lapsi itse tietää, milloin, miten ja kenen kanssa hän haluaa touhuilla. Perheliigan leikit on periaatteessa suunnattu 2-4-vuotiaille lapsille, mutta joukossamme leikkii ja puuhailee runsaasti 1-vuotiaitakin taaperoita. Perheliigan toiminta-ajatuksenahan on tarjota koko perheelle laatuaikaa isovanhemmat mukaan lukien.

KuPS:n seuraava toimintamuoto, Snadiliiga pojille ja tytöille, on periaatteessa suunnattu 5-7-vuotiaille lapsille. Merkittävä ero Perheliigaan on se, että Snadi-liigassa lapsi aloittaa pelit ja leikit ohjatun ryhmän jäsenenä ilman vanhempiaan. Tämä on iso askel lapsen harrastutoiminnassa, eikä tällekään vaiheelle voi tarkkaa aloitusajankohtaa määritellä. Palataan tässäkin kysymyksessä sloganiimme "asiakas päättää", milloin on aika aloittaa itsenäisempi harrastajan taival.

Oman kaupunginosan Tenavaliigajoukkue mahdollistaa jalkapallon harrastamisen itsenäisesti lähellä kotia. Siksi joukkueisiin ahkerimmin liitytäänkin juuri koulutaipaleen alkaessa (7-vuotiaana) ja sen aikana. Mikään ei kuitenkaan estä leikinomaisen "oikean harjoittelun" aloittamista jo aikaisemmin kaupunginosan oman eläimen nimeä kantavan joukkueen jäsenenä.

Loppuyhteenvetona todettakoon, että yllä mainitut suositus-ikähaarukat seuraavat yleisellä tasolla melko tarkasti lapsen luonnollista kehityskaarta taaperosta aloittelevaksi ryhmän jäseneksi ja ylpeäksi oman kaupunginosan edustajaksi. Ajanjaksoa ei suotta pidetä lapsen kasvussa merkitykseltään valtavana koko elämän mittaisessa upeassa tarinassa.

Banzai!





               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai