10
KES
18.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Kakkonen

KuPS Akatemia - VIFK  2 - 0

Kuopio, Väre Areena TN

KuPS Akatemian miehet isännöivät Vaasan IFK:ta LA 10.6. klo 18.00

Lauantaina pelataan Kansallisen Liigan KuPS vs PK-35 Vantaa pelin jatkoksi Keskuskentän Väre Areenalla Miesten Kakkosen C-lohkon ottelu KuPS/Akatemia vs ViFK klo 18.00. ViFK on perinteikäs, v. 1900 perustettu seura, jolla on joukkueet samaisissa sarjoissa KuPS/Akatemian kanssa; Miesten Kakkosen C-lohkossa, sekä Naisten Ykkösessä. Miesten puolella joukkueilla on useitakin kohtaamisia entistä KuFu-joukkuetta vastaan ja tuolloin pelit olivat melkoisia yleisöön meneviä maalikarkeloita.

Max Peltosen komennossa ViFK on sementoinut asemaansa viime vuosien aikana siten, että vielä muutama kausi sitten joukkue pelasi putoamispeikkoa vastaan, mutta viime kauden 2. sija Ykköseen nousseen JJKn vanavedessä ja 55 pistettä olivat todella komea saalis. Kuluneella kaudella joukkue on uusiutunut, sekä saanut ajettua sisään miesten peleihin uusia nuorukaisia, joiden pelipanos alkaa olemaan Kakkosen tasolla varsin laadukkaalla tasolla. Toisekseen, joukkue on saanut houkuteltua riveihinsä motivoituneita pelaajia "toiselle kierrokselleen", kuten 23-v Jyri Kiurun. KäPan kasvatti on nuoresta iästään huolimatta ennättänyt kokemaan Veikkausliigan ja Ykkösen vauhtia SJKn, SJK/Akatemian, Klubi 04:n, Musan Salaman ja Gnistanin riveissä. Nyt maaleja syntyy ViFK-paidassa ja mies onkin joukkueen tehokkain (6 ottelua / 3 maalia). Lisäksi nuoret keskikentän Lubunga Etoka (synt. 2004 ja kaudella 2022 10 maalia), sekä Xhosa Shkelqim ovat hanakoita tuottamaan keltamustille kiirettä puolustustyöskentelyssään. Joukkueen maalia vartioi Teemu Muurinen, jolla on alkukaudelta kolme nollapeliä, joista yksi Suomen Cupissa. Suomen Cupissa ViFK on päässyt hienosti neljännesvälieriin saakka, jossa joukkue isännöi seuraavaksi IFK Mariehamnia 22.6. Kyseisen ottelun voittaja kohtaa voittajan otteluparista KuPS vs HiFK. Sarjassa ViFK on voittanut JBKn 3-0, OTPn 2-0, pelannut tasan RoPSn kanssa 3-3, sekä kokenut tappiot Elolle 1-2, OLSlle 0-2, sekä GBKlle 0-1. Sarjasijoitus on 7. ja pisteitä 7.

KuPS/Akatemia koki pelikauden ensimmäisen tappionsa viime sunnuntaina OLSn vieraana. Lukemat 5-0 eivät jättäneet mitään arvailujen varaan, mutta nuo haavat on puhdistettu ja joukkue on kohdentanut ajatuksensa seuraavaan ViFK-peliin. Juho Neuvonen on ollut tyytyväinen pelaajiensa antiin kuluneella viikolla; "Meillä on ollut hieno tekemisen meininki harjoituksissa. Kävimme porukalla lävitse OLS-pelin kipukohdat ja olemme ottaneet oppia siitä. Näitä tappioita joskus tulee ja olennaista onkin nyt, miten osaamme suhtautua tulokseen. Sitä pitää kunnioittaa, eikä tuleen pidä jäädä makaamaan. Kannustamme poikiamme yrittämään ja ilon kautta opimme takuuvarmasti lisää. Emme anna asialle liian suurta paino-arvoa." Keltamustien kokoonpanosta uupui OLS-ottelusta kolmikko Tuukka Partanen -- Matias Siltanen -- Okko Nenonen, joista varmuudella Nenonen tekee paluun kokoonpanoon. Lisäksi JJKsta lainalle tulleet Luka Savela & Arttu Leivonen ovat osoittaneet tulleensa Kuopioon kehittymään, joten kaksikosta on varmasti hyötyä kuopiolaisille. Akatemia löytyy sarjataulukosta sijalta 3. ja pisteitä on tullut voitoista TP-47:ää (3-2), Herculesta (1-0), sekä Eloa (2-1) vastaan, sekä tasapelistä Kraftin vieraana 1-1).

Viikonloppuna pelataankin Kuopio vs Vaasa taistelu niin Miesten Kakkosessa (10.6 KuPS/Akatemia vs ViFK klo 18.00), kuin Veikkausliigassakin (11.6 klo 18.30 VPS vs KuPS).

Nyt keltamustaa ylle ja omia paikan päälle kannustamaan niin Keskuskentän Väre Areenallekin, kuin Hietalahden Lemonsoft Stadionillekin!!!

OTTELUISÄNTÄ
AKATEMIAJOUKKUEIDEN YHTEISTYÖKUMPPANIT



Tilastot

2 - 0

VIFK
(1-0)
47'MaaliKivijärvi Niko
53'MaaliDoot Myan

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai