KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

FC Jazz - KuPS Akatemia   6 - 1

Pori, Urheilukeskus TN

Porissa soi Jazz!

Akatemian miehet saivat kylmää kyytiä isäntäjoukkue Jazzilta Ykkösen 3.sarjakierroksen pelissään. Ottelu alkoi vieraiden kannalta karmaisevasti, kun Justus Lehdon kullmapotku löysi kohteensa Akatemian maalilta, jossa Cristian Campagna puski Akatemian puolustuksen keskeltä pallon voimalla maaliin, 1-0 5 min. Maalia edeltävästi ja jälkeen keltamustat rakentelivat varsin mallikkaita hyökkäyssommitelmia Jazzin puolustuksen keskustaan, mutta tiiviisti ja uhrautuvasti pelannut kotijoukkue viimeisenä lukkonaan maalivahti Rasmus Simula olivat jatkuvasti pallojen edellä. Sen sijaan kotijoukkue oli varsinkin erikoistilanteissaan äärimmäisen vaarallinen. Takaya Sasakin komea vapaapotkumaali vei Jazzin kahden maalin karkumatkalle 23 min ja vielä ennen taukoa ujutti toinen japanilaisvahvistus, Hideyasu Tanaka, 3-0 pukukoppimaalin.

Toiselle puoliajalle vieraat tekivät muutoksia pelaamiseensa vaihtojenkin myötä. Jakson alussa Kariim Al-Wehliye vedettiin puolirikollisin keinoin kentän pintaan, josta joku toinen erotuomari olisi voinut nähdä rangaistuspotkun ainekset, mutta nyt sitä ei nähty. Toki, tilanne ei ratkaissut joukkueiden paremmuutta, joten pulinat pois. Juho Neuvonen Akatemian valmennuksesta; "Jazz oli todella vahva ja hyvä joukkue, jossa yksilöiden vahvuudet oli osattu valjastaa oikein. Sovimme Masi Rekomaan kanssa, että hieman muutamme pelitapaamme jatkossa. Sen verran voin paljastaa, että luovumme karvauspelaamisestamme ja siirrymme yleisemmin käytettyyn prässäykseen. Toki, pitäähän meidän jättää jotain yllätyksenkin varaan, joten aivan kaikkea en voi kertoa. Meillä on ollut varsin tiivis talvi ja kevät, joten nyt tulevan viikon palaudumme niin fyysisesti kuin henkisestikin. Tässäkin pelissä oli näkyvillä asioita, joissa emme olleet aivan niin teräviä, kuin normaailtiloissa. Meillä on varsin tiivistahtinen toukokuu tiedossa kahden pelin viikkotahdilla, joten virkeitä jalkoja ja päänuppeja kaivataan sinnekin."

Toisen jakson ensimmäinen ja ottelun neljäs maalikin tuli erikoistilanteesta, kun Jussi Lemio tälläsi kulmapotkun paluupallon vieraiden verkon perukoille, 4-0 63 min. Viidennen maalin taiteili komealla yksilösuorituksella Tanaka illan toisellaan ennen vieraiden kuparisen rikkoitumista. Eelis Varis pisti kierteisen vapaapotkun yläriman alle jättäen Simulan vaille nollapeliä, 5-1 78 min. Loppulukemat viimeisteli Waltteri Riihimäki Justus Lehdon oivallisen esityön jälkeen ottelun viimeisellä minuutilla, 6-1.

Kotijoukkueen ja kentän paras oli Justus Lehto, joka esiintyi keltamustien paidassa parisen vuotta sitten erinomaisesti ollen vaikuttamassa isosti siihen, että Akatemiatoiminta jatkui Kuopiossa. Nyt mies esiintyi kotikaupunkinsa joukkueen paidassa ja viime kauden Veikkausliigan pronssimitalisti VPSstä on vahva tekijä Ykkösessä. Terveysmurheet ovat hankaloittaneet miehen jalkapalloilullista uraa, mutta mies näkee asiansa isomminkin; "Futis on tärkeä osanen, mutta ehkäpä olen pystynyt nauttimaan tästä vielä aikaisempaankin enemmän. Hieno matsi, jossa yleisö tuki meitä hienosti. Matka jatkuu."

Akatemian seuraavat kaksi peliä ovat vielä vieraskentillä, kun SU 12.5 suunnataan PKKU vieraaksi Keravalle. Siitä viikkoa myöhemmin KPVn vioeraaksi. Juho Neuvonen näki asiassa valoisiakin puolia; "Näen tämän isona kehitysprosessina. Meillä on upeita kundeja, jotka osaavat pelata futista. Nyt meidän pitää hieman tutkailla tätä matsia analyyttisemmin ja katsoa noita haasteitamme ja pureutua niihin. Vaikka pataan tulii 6-1, niin pelillisesti ero ei ollut numeroiden veroinen. Erikoistilanteet ovat osana peliä ja siihen meidän pitää löytää parannukset, se on selvää. PKKU on seuraava mahdollisuus näyttää osaamistamme ja olen luottavainen joukkueemme ja pelaajiemme puolesta."

FC Jazz; Rasmus Simula, Jussi Lemio(66 min Tomi Väkiparta), Alex Luhtanen(v)(66 min Mmenie-Abasi Etok), Cristian Campagna(v), Eero Uusitalo, Firmino(66 min Waltteri Riihimäki), Justus Lehto, Justus Rantanen(80 min Konsta Mervelä), Elmeri Nieminen, Hideyasu Tanaka, Takaya Sasaki.

Vaihdossa; Rasmus Jokinen, Lauri Leivo-Jokimäki.

KuPS/Akatemia; Tatu Österlund, Samu Koistinen(v), Jaakko Hanhineva(v)(83 min Rasmus Tikkanen), Eemeli Puolitaival(70 min Aatos Tuunanen), Niko Kivijärvi(v)(70 min Eelis Varis), Leevi Kohonen, Joni Kivijärvi(46 min Lenni Paasisalo), Eero Kirjavainen(46 min Kariim Al-Wehliye), Oumar Balde(v), Mohammed Muritala, Niilo Mattila.

Vaihdossa; Miilo Pitkänen, Pietu Timoskainen.

FC Jazz - KuPS/Akatemia 6-1, (3-0).

5 min 1-0 Cristian Campagna

23 min 2-0 Takaya Sasaki

45 min 3-0 Hideyasu Tanaka

63 min 4-0 Jussi Lemio

75 min 5-0 Tanaka

78 min 5-1 Eelis Varis

90 min 6-1 Waltteri Riihimäki