KuPS C15 tammiturnauksessa
Julkaistu: 20.01.2019 00.00

Tammiturnauksen pelit jäivät KuPS:ta tällä kertaa hieman haaleaksi kättelyksi. Tervareita ja HJK:aa vastaan päädyttiin tappioihin, Koips -pelistä tasuri. JJK pelasi turnauksessa myös yhden ottelun, mutta KuPS:aa vastaan ei mitattu tälle kertaa osaamista.

KuPS C15:n kotiturnaus alkoi pelillä Tervareita (ex Ajax) vastaan. Katastrofialku - pallo poltteli lähes kaikilla ja harhasyöttöjä jaeltiin, ja kun vastustaja liikutteli palloa iloisesti luoden maalitilanteita, oli tilanne pikatahtiin 0 - 3 Tervareille. Sitten peli tasoittui ja myös keltamusta sai hyökkäyksiä, ja Niko pääsi Roopen syötöstä tekemään hienon kavennuksen. Tervarit sai vielä neljännen maalinkin, mutta Roope tekaisi jakson päätteeksi tilanteeksi 2-4. Toinen puolisko oli tasaisempaa, tai ainakin maaliton, tulos siis iso pettymys 2-4.

Toinen vastustaja, HJK, bongattiin jo pelissä JJK:ta vastaan. Jyväskylän poikien hallinta oli selvä ja 2-0 tulos oikeutettu. KuPS lähti siis tavoittelemaan Voittoa HJK -pelistä. Hyvällä sykkeellä peli alkoi ja hallinta oli selkeästi kupsilaisilla. Pallo pysyi pääasiassa hyökkäyspuolella. 16 minuuttia pelattuna, kun Nikke sai Roopelta hienon pystysyötön ja komea sijoitus toi 1-0 johdon. Pallon liikuttelu hidastui jonkin verran jakson loppua kohti, ja pari maukasta maalintekopaikkaa saatiin , mutta johto ei kasvanut. Toisen puoliskon alku jatkui vähän väkinäisenä, mutta hyvin halliten. Sitten n. 40 minuutilla HJK sai rangaistuspotkun, kun alueelle rynninyt hyökkääjä kaatui, puolustajien mukaan kyllä omiin jalkoihinsa. Pallo kuitenkin Eliaksen taakse, peli tasan. Hieman meni pasmat sekaisin tuosta maalista. Pari vaihtoa, hermostunut peli ja kohta HJK pääsikin vapauttamaan oikealta laidalta hyökkääjän maalin tekoon. Viidessä minuutissa johtoasemasta tappiolle. Vei taas aikaa palautua harmituksesta. Vasta pelin lopulla saimme jonkinmoista painetta hyökkäyspäässä, tasoitukseen ei kuitenkaan venytty. Niukka ja varmasti harmittava tappio, uuden pelisysteemin opiskelu jatkuu siis sunnuntaina.

KuPS peli alkoi Koipsia vastaa hyvällä sykkeellä. KuPS hallitsi ensimmäisen puoliajan alkua melko suvereenisti. Momentum meni kuitenkin ohi, eikä alkurynnistystä saatu hyödynnettyä. Peli tasaantui tämän jälkeen hieman. KuPS sai kuitenkin edelleen pirteitä hyökkäyksiä aikaan sekä muutamia hyviä kulmia. 20" minuutin kohdalla Severi pääsi antamaan rangaistuslueen reunalta hyvän sivuttaissyötön ja Roope viimeisteli 1-0. Puoliajan lopulla Koips pääsi painamaan pelin KuPS:n päätyyn ja pallo kimpoili maalivahdin torjunnasta maaliin, 1-1. Toinen puoliaika edettiin vaihtelevasti. Puoliajan lopulla vaihdosta sisään tullut Manu Kemppainen rynnisti vastustajan rangaistusalueelle ja vastustaja joutui rikkomaan, tästä seurauksena rangaistuspotku. KuPS:lla oli mahdollisuus mennä johtoon, mutta Lauri (Patu) epäonnistui rankkarissa vetäen sen oikealta ohi. Puoliajalla ei tehty maaleja, joten lopputulos 1-1.

Tervarit voitti turnauksessa kaikki pelinsä olle siten turnauksen paras joukkue. KuPS tyytyi tällä kertaa yhteen pisteeseen.