Kups D 12 Haaste Joensuun helmiturnauksessa
Julkaistu: 06.02.2017 00.00

D12 Haaste lähti lauantai-aamuna bussilla kohti Joensuuta, ensimmäinen yhteinen turnaus ilman taustajoukkoja. Jännitystä oli kovasti ilmassa, joten matka meni hiljaisissa merkeissä. Ensimmäinen peli oli komeetat 05 vastaan. Hyvän alkulämmön myötä pääsimme hyvin peliin käsiksi, Aatu pommitti 7 minuutin kohdalla 0-1 meille. Peli oli alusta alkaen meidän hallinnassa, Miikka takoi 10 minuutin kohdalla 2-0. Tämän jälkeen peli tasoittui. Peli pyöri kumminkin pääasiassa vastustajan päässä. Nikille yksi kaukolaukauksen koppi ja yksi läpiajon torjunta. Rasse kaunisteli lukemia vielä kakkospallosta 0-3 täydellisellä vedolla. Peli päättyi meille 0-3.

Komeetat pelin jälkeen söimme välipalat ja aloimme keskittyä seuraavaan peliin. Klo 13 Joensuu Areenan kakkoskentällä vastaan asettui Lehpa. Lähdimme peliin hurjalla painostuksella ja prässäyksellä. Olli pääsi yrittämään mutta veto viuhui ohi. Lehpa pääsi tämän jälkeen hyökkäämään ja laukaus viuhui maalissa pelanneen Eetun ohi mutta tolppa pelasti meidät. Tämän jälkeen hallinta siirtyi taas meille, Aku hieno nousu laitaa pitkin ja vastustajan jallittamisen jälkeen pallo oli Lepan maalissa, 0-1 viidennellä minuutilla. Heti perään seuraavasta hyökkäyksestä Otto pommitti 0-2. Lehpa passivoitui maalien jälkeen ja peli pyöri pitkään keskialueella. 16 minuutilla Eeli pisti kumminkin kakkospallosta pallon verkon perukoille 0-3. Loppu olikin meidän hallintaa lukuunottamatta yhtä läpiajoa jonka kumminkin Tuukka hoiti ansiokkaasti.

Pelin jälkeen kävimme hotellilla huoneet lunastamassa ja syömässä. Klo 17 vastaan marssi Jippo05. Jippo sai peliin räjähtävän alun kun ensimmäisellä minuutilla pallo pomppi meidän topparien välistä johon Jipon hyökkääjä pääsi hyvin kiinni ja sijoitti pallon Nikin ohi, 1-0 Jipolle. Maalin jälkeen Jippo vetäytyi kokonaan omalle puolelle puolustamaan omaa maalia. Koko viimeiset 24 minuuttia meidän pelaajat pommittivat Jipon maalia, välillä päin pelaajaa välillä yli tai ohi. Jippo ei päässyt kertaakaan puolen kentän yli. Viime hetkillä Aksu pääsi vielä laukomaan mutta pallo kieri maaliviivaa pitkin maalin ohi. 1-0 tappio takasi meille lohkon kakkossijan ja seuraavaan peliin a-lohkon ykkösen eli JJk:n. Pelin jälkeen palasimme hotelille, jossa saunoimme ja uimme, jonka jälkeen iltapala ja unille käynti.

Sunnuntaina aamulenkin ja aamupalan jälkeen kasasimme tavarat ja suuntasimme virkein mielin kohti Joensuun areenaa. Välierässä vastaan tuli JJK. Taktiikkana oli alusta alkaen hurja hyökkääminen, tämä tuottikin tulosta ja saimme paineen JJk:n päähän. JJk joutui rikkomaan ja näinollen saimme vaparin hyvältä paikalta. Aatun laukoi vaparin matalana laakapallona, mokke torjui mutta Aku oli kärppänä paikalle ja laittoi pallon sisään, 0-1 meille, peliä ei ollut pelattu kuin 2 minuuttia. Pelin alku oli meidän hallinnassa täysin, pojat tekivät mahtavia syöttökombinaatioita ja pääsimme usein laukomaan. Miikka pääsi laukomaan useasti mutta pallo ei vaan suostunut menemään maaliin. 15 minuutin jälkeen JJk sai pelistä kiinni. JJK tuli kovaa. Useita laukauksia, mutta yli tai ohi. Yksi laukaus lipsahti Eetun käsien välistä mutta Tuukka pelasti aivan maaliviivalta. 0-1 voitolla, pääsimme finaaliin, jossa vastaan asettui tuttuakin tutumpi Kups 06 edustus.

Finaali alkoi edarin kovalla painostuksella ja prässillä. Saimme kumminkin alkuun vastahyökkäyksiä joista olisi pitänyt maali tehdä. Edustus sai usean kulman jossa pallo pyöri meidän alueella mutta kestimme kuitenkin. 10 minuutin kohdalla hallitsimme peliä mutta viimeistely puuttui. Edari sai kulman jälkeen kovan painostuksen jos pääsivät laukomaan, kova maanuoliainen jonka Niki kumminkin torjui. Peli aaltoili molemmissa päissä ja paikkoja oli molemmilla, edarilla lähempänä kun kova kaukolaukaus paukahti meidän ylärimaan. Peli olisi voinut päättyä kummin päin tahansa, niin tasainen se oli. Peli päättyi 0-0 ja se tiesi rankkeja. Maalivahdit Niki ja edarin Juho löivät nyrkit yhteen ja tsemppasivat kohteliaasti toisiaan tulevaa koitosta varten. Vedot olivat molemmilla joukkueilla hyviä. Nikillä oli torjunnat lähellä, yksi pallo meni aivan kainalon alta ja toinen jalkatorjunta oli senteistä kiinni. No kumminkin meidän viides vetäjä laukoi keskelle josta edarin Juho otti kopin. Kultaa meni siis täpärästi 06 edarille. Hopea oli kuitenkin hieno saavutus kovan taistelun jälkeen, onnittelut Kups 06 edustus turnauksen voitosta. Pienen harmittelun ja ruokailun jälkeen poikien mieli kuitenkin kirkastui kotimatkalla. Hopeaa juhlittiin laulamalla ja hauskaa pitämällä.

Kokonaisuutena joukkueelta hyvä turnaus, olemme taas oppineet uutta ja ottaneet askeleen eteenpäin. Tästä jatketaan joukkueen moton tahtiin." treenataan täysillä mutta ei niin tosissaan."