"Play with your mind, legs are only for running" - Joukkue Espanjan leirillä
Julkaistu: 04.05.2017 00.00

"Play with your mind, legs are only for running" - Joukkue Espanjan leirillä

KuPS C14 joukkue valmistautui alkavaan sarjakauteen viettämällä harjoitusviikon Saloun jalkapallokeskuksessa Espanjassa. Viikon ohjelmaan kuului viisi harjoitusta, kolme peliä ja Barcelonan kaupunkivierailu, joka huipentui FC Barcelonan matsiin Camp Noulla. Kahdessa harjoituksessa oli vetäjinä paikallisen Tecnifutbolin valmennusyrityksen Pro Coachit (tecnifutbol.org). Muut harjoitukset vietiin läpi päävalmentaja Janne Kasurisen vetämänä. Technifutbolin Javi Ortega ja Albert antoivat pojille käytännön läheistä tuntumaa miten Espanjassa ajatellaan futiksesta ja sen harjoittelusta. Smart football -ideologian (smartfootball.es) mukaisissa harjoituksissa pojat sai esimerkiksi seuraavia mieleenjääneitä ohjeistuksia:

"Play with your mind, legs are only for running"
"Never say sorry when you play football"
"If you make mistake, no problem, you just have to keep on playing"
"Ball possession is important but not enough, you have to make goals"
"After transition, if you have a ball, the first pass is a most important security pass, make it quickly. Pass to own player who has most space"

Harjoitusten lisäksi pelasimme kolme peliä eritasoisia joukkueita vastaan. Kaikkien pelien videot löytyvät Jopoxista joukkueen verkkosivuilta. Ensimmäisenä kohdattiin paikallinen Saloun joukkue, jonka kanssa pääsimme helpolla ja voitto kotiin lukemin 9-1. Toinen peli oli alueen kovimpiin joukkueisiin kuuluvaa CF Reus joukkuetta vastaan. Reus aloitti ottelun todella kovaa ja menikin ensimmäisen kymmenen minuutin aikana jo 2-0 johtoon. Tämän jälkeen ottelu tasaantui. Meilläkin oli paikat tehdä maaleja mutta siinä ei nyt onnistuttu. Lopputuloksena 2-0 tappio meille. Kokonaisuutena CF Reus hallitsi palloa ja teki maalitkin mutta hyvin pojat pystyi vastaamaan vauhtiin.

Kolmas peli pelattiin Saloussa leirillä ollutta ruotsalaista Boo FF -joukkuetta vastaan. He lähtivät peliin siten että eka puoliajalla pelasivat haastajapelaajat ja toisella sitten ykkösporukka. Ensimmäisen puoliajan veimme selkeästi 7-0 ja toinenkin puoliaika oli meidän luvuin 3-0. Tässä pelissä meillä oli mukana pelaamassa kolme Saloun kansainvälisen jalkapalloakatemian pelaajaa, koska halusimme tasoittaa omien pelaajien tiukan harjoitusviikon aiheuttamaa fyysistä kuormaa. Luca (USA), Josef (Kuwait) ja Moya (Intia) olivatkin iloisia veijareita ja melkoisia pelimiehiä. Akatemiassa on muuten nähty suomalaisiakin junioreita.

Teimme myös päivän retken Barcelonan suurkaupunkiin, joka huipentui Camp Noulle, jossa nähtiin FC Barcelonan supertähdet tositoimissa. Messi johdatti maaleillaan heidät 7-1 voittoon Osasunasta. Saimme naatiskella tunnelmasta 63000 muun katsojan kanssa. Forca Barca! Banzai KuPS!

Saloussa vietetty viikko täytti kaikki odotukset ja antoi varmasti lisäkipinää pojille treenaamiseen. Päävalmentaja Janne Kasurinen totesi että, leirin urheilullinen anti oli hyvä vaikkakin pienet sairastelut viikon aikana vähän häiritsivätkin harjoittelu- ja pelitoimintaa.

Matkan kaikista järjestelyistä vastasi Pelimatkat Oy, jonka edustaja Sampo Kemilä oli seuraamassa leirin tapahtumia lähes päivittäin. Saloun harjoituleiri päätti joukkueen valmistavan jakson ja näistä lähtökohdista on hyvä lähteä lauantaina 6.5.2017 alkavaan Puolen Suomen liigaan, Banzai!

Kiitos vielä mukana olleelle mahtavalle huoltoporukalle ja toimihenkilöille pelaajien tukemisesta ja valmennuksesta. Samoin kiitos reissun valmistelusta ja talkootöiden koordinoinnista joukkueenjohtaja Markku Moilaselle, joka ei ollut mukana reissussa.

Reissuterveisin

Teemu Räsänen, KuPS C14

Seuran uusimmat

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai