Teho-Posako paikallinen palveleva kodintekniikkaliike
3.6.2017 14:30 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Teho-Posako tukemassa KuPS:n junioritoimintaa, lue lisää!

Teho-Posakon vinkit energian säästöön!

Lämpöpumpulla säästöä lämmityskuluihin ekologisesti
Nykyaikaiset lämpöpumput luovat helposti lisää asumismukavuutta. Ne säästävät lämmitysenergiaa ja samalla luontoa.

Millainen lämpöpumppu sopii mihinkin kohteeseen?
- Ilmalämpöpumppu lienee kaikista tunnetuin, ja se sopii loistavasti sähkölämmityksen rinnalle pienentäen sähkölaskua.
- Maalämpöpumppu asennetaan vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään, ja sen rinnalle ei tarvita muita lämmitysmuotoja.
- Ilma-vesilämpöpumppu luovuttaa lämmitysenergiaa vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään, loistava ratkaisu esimerkiksi öljylämmityksen korvaajaksi.
- Poistoilmalämpöpumppu soveltuu parhaiten pieniin kohteisiin, ja sitä on helpoin hyödyntää uudiskohteessa. Se kerää rakennuksesta poistuvasta ilmasta lämpöä ja palauttaa sitä takaisin.
- Energiansäästäjä antaa lisätehoa esimerkiksi jo vanhenevalle öljylämmitysjärjestelmälle. Sen avulla kerätään lisälämpöä lämmönkiertoon, jolloin öljyn polttamistarve pienenee.

Missä hyödyntää aurinkoenergiaa?
Aurinkoenergia sopii kotiin, mökille, yrityksiin, maatiloille, veneisiin, lähes minne vain. Sillä voidaan vaikka vain lämmittää käyttövesi tai hyödyntää lämpöenergiaa koko asunnon lämmittämiseen.
Aurinkosähköjärjestelmiin kuuluvat aurinkopaneelit, jotka muuntavat auringon säteilyenergian sähköksi, jota voi hyödyntää joko suoraan verkkoon kytkettynä tai akustoon ladattuna.
Verkkoon kytkettävä järjestelmä sopii yleisen sähköverkon alueella sijaitseviin kohteisiin, useimmiten omakotitaloihin ja yrityksiin. Tällöin hyödynnetään kohteen energianlähteenä ensin aurinkosähköä, ja jos se ei riitä tarpeeseen, otetaan loput yleisestä sähköverkosta.

Akustoihin lataavat järjestelmät sopivat mökeille, veneisiin, matkailuvaunuihin ja asuntoautoihin, sekä muihin kohteisiin, jotka eivät ole yleisen sähköverkon alueella. Tällöin auringon paistaessa kerätään sähköä akkuun, josta sitä hyödynnetään valaistukseen, lämmitykseen ja mihin halutaankaan illan ja yön aikana.

Me Teho-Posakolla haluamme toteuttaa asiakkaidemme toiveet siten, että asiakkaan tarvitsee huolehtia mahdollisimman vähän mistään. Mitoitamme kohteeseen sopivimman järjestelmän, autamme sähköyhtiön kanssa tehtävissä sopimuksissa sekä asennamme kaiken viimeisen päälle.

Tule käymään liikkeessämme paikan päälle tutustumaan ja kysy tarjous, Banzai

Kuopiolainen palvelevampi kodintekniikkaliike.

Teho-Posako Oy
Tehdaskatu 37
70620 KUOPIO
ma–pe 8.00–16.30
Puh. (017) 369 6800   
Lisää uutisia
KuPS ry
«  Joulukuu   »
Kategoriat