KuPS:n Kytilä avauksessa ja Pellikka onnistui maalin teossa!
SeuraJulkaistu: 16.01.2017 00.00

Suomen alle 17-vuotiaiden (1.1.2000) poikien maajoukkue pelasi Minskin kansainvälisessä turnauksessa vaiherikkaan 3-3 -tasapelin isäntämaa Valko-Venäjää vastaan.

Suomi joutui tekemään ottelun alla yhden muutoksen kokoonpanoon, kun kurkkukivusta kärsinyt Juho Hyvärinen ei pystynyt pelaamaan. Tasaisen alun jälkeen Valko-Venäjä pääsi ensimmäiseen hyvään maalipaikkaan 28. minuutilla, mutta suomalaisten onneksi pallo kolahti tolppaan. Seuraavasta hyökkäyksestä Suomi siirtyi johtoon. Akseli Ollila syöksyi oikealla laidalla kovaa vauhtia päätyrajaa kohti ja syötti takaviistoon. Jusif Ali oli paikalla ja siirsi pallon ensimmäisellä kosketuksella verkkoon. Vajaat viisi minuuttia myöhemmin Ollilalla oli loistopaikka viedä Suomi läpiajosta kahden maalin johtoon, mutta maalivahti venytti viime hetkessä kätensä väliin.

Suomi sai lentävän lähdön toiselle puoliajalle. Jakson toisella minuutilla Tommi Jäntti sai pallon keskeen, haastoi puolustajan ja laukoi takakulmaan 2-0. Arttu Eerola haki 49. minuutilla itselleen hyvän laukaisupaikan, mutta kuti meni niukasti yli Valko-Venäjän maalin. Paikkoja kolmanteen maaliin oli muitakin. Valko-Venäjä kavensi ottelun 61. minuutilla. Vahva nousu vasemmalta laidalta avasi paikan keskeltä eikä isäntien hyökkääjä erehtynyt parista metristä. Valko-Venäjän tasoitus puolestaan tuli komealla kaukolaukauksella 67. minuutin pelin jälkeen. Vauhtiin päästyään Valko-Venäjä iski kolmannen kerran 71. minuutilla. Hyökkääjän soolo päättyi laukaukseen Suomen maalin alakulmaan.Suomi ei tästä lannistunut vaan tuli tasoihin juuri ennen peliajan umpeutumista. Tuomas Ollila keskitti ja Eetu Pellikka puski hienon tasoituksen.