KuPS C14 Puolen Suomen Liigan voittoon
Julkaistu: 10.06.2018 00.00

Puolen Suomen Liiga huipentui KuPS C14 osalta Joensuussa 9.6 käytyihin otteluihin. KuPS:aa vastassa olivat sarjataulukon loppupäässä majaillut VIFK eli Vasa IFK sekä liigan viidettä sijaa epätoivoisesti tavoitteleva JJK. Ottelut pelattiin KuPS:n näkökulmasta hieman kummallisesti Joensuussa, vaikka isäntäjoukkuetta ei tällä kertaa kohdattukaan.

KuPS kohtasi ensimmäisessä pelissä VIFK:n. Kevään peliesitysten perusteella joukkueiden tasoero on ottelussa melko selvä. KuPS:n syöttöpeli ja pelin rakentelu toimi pelissä myös mainiosti. Pelistä muodostuikin ns. murskavoitto, KuPS:lle 6-0. Niklas Orjala oli pelin maalikuningas ensimmäisen jakson kolmella maalillaan eli knallin arvoisella suorituksella. KuPS:n vahvuuteen oli myös noussut viimeisiin peleihin haastejoukkueesta Severi Kaverinen. Severi palkitsi siirron toisen jakson ainoalla KuPS:n maalilla. Toiselle jaksolle KuPS vaihtoi kentälle kaikki vaihtopelaajat lukuunottamatta maalivahtia, Elias Puustinen torjui koko ottelun. Jokainen pelaaja sai tällä tavalla näytön paikkansa.

KuPS:n ja JJK:n kohtaamisessa oli suuret panokset. KuPS halusi voittaa sarjan ja JJK pelasi veitsi kurkulla liigan viidennestä sijasta, joka oikeuttaisi syksyllä pelattavaa ykköstason lopputurnaukseen, tähän JJK tarvitsi voiton. KuPS:aa taas hätyytteli sarjan kakkonen Ajax, jolla saman päivän pelitulosten perusteella olisi mahdollisuus myös liigan voittoon. Ottelu oli odotetun jännittävä ja tiukka. KuPS otti ottelussa hyvän alun ja erä kulminoitui Samuli Miettisen hankkimaan rangaistuspotkuun, jonka Roope Savolainen veti varmasti maaliin. JJK pyrki tsemppaamaan itseään ja KuPS taas luotti varmaan ja vahvaan puolustuspeliin. Toki hyökkäyksiäkin yritettiin, mutta tässä pelissä todelliset maalintekopaikat molempiin päihin jäivät vähiin. Toisella jaksolla JJK tuli tasoihin KuPS:n pientä puolustusvirhettä hyödyntäen. KuPS kuitenkin jatkoi takaiskusta huolimatta muutoin varmaa peliään ja lopputulos 1-1 takasi KuPS:lle Puolen Suomen Liigan voiton.

KuPS:n päävalmentaja Kalle Rönkkö kommentoi kevätkautta onnistuneeksi ja tavoitteiden mukaiseksi. Pelillisesti KuPS luottaa omaan tekemiseensä ja pelit pystytään viemään laadukkaasti läpi alusta loppuun. Pelin mentaalinen puoli on siis selkeästi vahvistunut. Pelaajakohtainen kehitys on edennyt myös hyvin, ja hienoja pelisuorituksia on nähty kaikilla pelipaikoilla. Tästä on hyvä jatkaa uusiin kujeisiin.