KuPS C15 viidenneksi Kai Pahlmanissa
Julkaistu: 04.08.2019 00.00

KuPS eteni viidenneksi Kai Pahlman turnauksessa, joka on C-ikäluokan epävirallinen SM-lopputurnaus. Viimeisessä sijoitusottelussa kohdattiin TuNL/KaaPo yhteisjoukkue, eli suomeksi Turun nappulaliiga ja Kaarinan pallo.

Tämän vuoden Kai Pahlman -turnauksen piirteenä voi pitää sitä, että Puolen Suomen Liigan -joukkueita pelasi ylemmässä loppusarjassa yllättävän paljon, puolet joukkueista. Nämä joukkueet olivat KePS/TP-47, KuPS, Tervarit, sekä SJK, jokainen näistä pelasi yhteisjoukkueena. Siten pohjoisemman Suomen panosta voi pitää erittäin hyvänä. Olemmehan tuudittautuneet jonkinlaiseen eteläisen Suomen paremmuuteen. KuPS:n osalta turnauksessa hävittiin vain KäPalle niukasti alkusarjassa, KäPan rankkarilla ja HJK:lle. KäPa -pelissä oli vahvoja tunteita mukana, periytyivätkö aikaisempiin tasisiin otteluihin ja onhan KäPa voitettu myös omassa turnauksessaan, jolloin KuPS juhli turnauksen voittoa. HJK:n peli oli Kai Pahlmanissa taitavaa ja peliä leimasi tietynlainen rauhallisuus sekä pelaajien hyvä sijoittuminen pallottomana. KuPS pelasi myös hyvin. HJK:n maaleihin vaikuttivat KuPS:n pienet virheet, jotka kostautuivat HJK:n kahtena maalina.

Tämän päivän KuPS:n peli pelattiin turnauksen sijoista 5-6. Ensimmäinen puoliaika pelissä oli hyvin tasaista. Molemmilla joukkueilla oli hyviä tilanteita, KuPS aloitti Aleksin mukavalla vedolla. Sellainen tunne jäi kuitenkin, että KuPS:n tilanteet olivat vaarallisempia. Näinhän se sitten näyttäytyi konkreettisesti ensimmäisen puoliajan lopulla, kun Okko pääsi painamaan pallon vastustajan verkon perukoille. Puoliaika KuPS:lle 1-0. Toisen puoliajan alku lähdettiin liikkeelle KuPS:n vaihtojen kautta. Nikke ja Niko pois sekä Elias ja Manu sisään. Miska pelasi yllättäen hetken hyökkääjänä. Jonkin ajan kuluttua kuitenkin Osku sisään ja Miska vaihtoon. Vastustaja yritti ensimmäisen puoliajan läpi pääsiassa vasemmalta, nyt yritys kääntyi oikealle. Muutama hyvä tilanne, mutta KuPS kesti yritykset. KuPS pääsi vastaavasti kokeilemaan vastahyökkäyksiä, kun vastustaja nosti peliä. Muutama eteni ihan maalintekopaikoille. KuPS jäädytti loppupeliä myös melko tehokkaasti, vastustaja ei päässyt omaan peliinsä kiinni. Lopputulos hienosti KuPS:lle 1-0.

KuPS:n osalta tulos oli hyvä. Edellisessä lopputurnauksessa vuosi sitten jäätiin hieman alemmas, kuitenkin myös siinä oltiin ylemmässä loppusarjassa. Voitto ja hyvä nousujohteinen tulos maistuu näin C-ikäluokan loppuvaiheissa.

Turnausjoukkue: Okko Nenonen, Manu Simonen, Tatu Leskinen, Pyry Ukkonen, Roope Savolainen, Aleksi Pakarinen, Niklas Orjala, Oskari Tuovinen, Veikka Kortelainen, Samuli Miettinen, Elias Puustinen, Lauri Miilunpohja, Sisu Ikonen, Niko Adolfsson, Miska Miettinen ja Niilo Mattila.

Taustat: Päävalmenja Janne Kasurinen, valmentaja Jouni Jäntti, huoltaja Jussi Tuovinen,fysioterapeutti Sami Timonen (rakkaudesta lajiin) sekä joukkueenjohtajat Jarkko Orjaja ja Heikki Savolainen. Turnauksen mediatiedotuksesta vastasivat KuPS:n osalta Jukka Ikonen ja Pekka Kortelainen.

Toimittajana Pekka Kortelainen, pelikuvat J.I.