Kuopion Elo - KuPS Akatemia   1 - 2

Kuopio, Väre Areena TN

KuPS Akatemia paikallispelin voitolla sarjakärkeen!

Akatemialle komea voitto Derbyssä!!

KuPS/Akatemia vei lopulta täyden pistepotin Kuopion Elon isännöimässä sunnuntai-illan Kakkosen C-lohkon ottelusta lukemin 1-2. Vielä avausjaksolla Olli Eskelisen komean osuman turvin johdossa puoliajan viettoon päässyt Elo taipui lopulta keltamustien edessä Christian Jensenin kahden komean vasemman jalan laukauksen edessä.

Pelin kulku meni pitkälti KuPSn hallinnassa, Elon pyrkiessä iskemään nopeasti vastahyökkäyksillään keltamustien selustaan. Pelin alussa vierailla oli parikin maukasta paikkaa iskeä palloa maaliin, mutta vuorollaan niin Onni Viljamaa, kuin Matias Siltasen sekä Luukas Kosusen kudit viuhuivat Elon maalia vartioineen Miika Töyrään vartioiman maalin ohitse pysyi peli maalittomana. Sitten, kuin salaman iskusta Elo käänsi pelin vasemmalta laidalta oikealle, josta ensin pääsi Jarkko Korhonen tälläämään volleysta erittäin vihaisen kudin, jonka Hemmo Riihimäki vaivoin sai torjutuksi, mutta paluupallossa oli Elon maali-ahne Olli Eskelinen ensimmäisenä paikalla ja peli punapaidoille 1-0, 7 min. Tämä sisuunnutti kotijoukkueen ja herätti yleisönkin peliin mukaan, jota oli saapunut paikalle mukavat 450 katsojaa. Keltamustat rynnistivät ja painoivat väkisin peliä Elon päätyyn, mutta Miika Töyräs johdatti puolustusta erittäin tiiviisti. Sen sijaan kotijoukkue oli iskeä illan toisenkin osuman, mutta Riihimäki vieraiden maalilla oli pelissä myös loistavasti mukana. Molempien joukkueiden maalia vartioikin KuPSn junioripolun läpikäyneet Liigatason veskarit, joiden pelaamista oli iloa katsella läpi ottelun.

Toiselle jaksolle vieraat tekivät muutaman pelaajavaihdon ja pelaamiseen saatiin lisää vauhtia. Tämä ja jatkuva paine olivat lopulta liikaa, kun Onni Viljamaan yksi lukuisista tempojuoksuista repi Elon puolustusta palasiksi. Poikittaissyöttö Okko Nenoselle, jonka ovela jättö palloon koskematta vei pelivälineen Christian Jensenin ulottuville. Pienen siirron jälkeen vasen jalka vapaaksi ja komea laukaus takanurkkaan toi pelin tasoihin, 1-1 67 min. Paine jatkui punapaitaisen kotijoukkueen päädyssä ja vajaat viitisen minuuttia myöhemmin osui sama mies toistamiseen. Hieman samankaltainen harhautus, jossa syöttäjänä toimi topparina hyvän pelin pelannut Justin Bakker ja peli 1-2. Elon kova taistelu toi vielä ottelun lopussa "tuhannen euron paikan" Kasper Kylenin ulottuville, mutta pitkänhuiskea toppari ei saanut ohjaukseensa oikeaa suuntaa, eikä voimaa, vaan Riihimäki koppasi pallon itselleen. Toisaalla keltamustat kolisuttelivat Elon maalikehikoita pariinkin otteeseen, kun Okko Nenosen tulinen laukaus yläputkeen ja Niko Kivijärven ovela laukaus puolustuksen takaa kiersi vasempaan tolppaan, joten lisämaalejakin olisi peli voinut tarjota.

Elo taisteli pelissä erittäin hienosti ja tarjosi todella kovan vastuksen keltamustille, jotka lähtivät otteluun pienenä ennakkosuosikkina. Ilmaiseksi pisteet eivät tulleet, vaan todella kovan työn keltamustat saivat niiden eteen tehdä. Pelitempo oli kuitenkin suhteellisen hyvä, joka sittemmin hyydytti Elon pelaajistoa + torstainen Elon pelikin painoi muutaman kotijoukkueen pelaajan pohkeissa. Derby osa I päättyi keltamustien voittoon, seuraavan kerran pisteistä pelataan Derby osa II:ssa Akatemian kotipelinä MA 14.8 klo 18.30.

Keltamustien valmennusvastuussa ollut Juho Neuvonen oli tyytyväinen otteluun; "Peli ei ollut koko aikaa kovinkaan nättiä, mutta olipa hieno nousu meiltä. Elo puolusti syvältä ja teki pelaamisemme ajoittain todella vaikeaksi, mutta sinnikäs painostuksemme tuotti lopulta kannaltamme hienon lopputuloksen. Puoliajalla olimme todella vakuuttuneita, että jahka jaksamme painaa Elon puolustusta, niin välejä alkaa muodostumaan ja näinhän siinä lopulta kävikin. Toisekseen, alussa prässipelimme toimi heikosti, jota myöskin saimme parannettua puoliajalla. Pitää antaa myös isot tunnustukset vaihdoillemme, jotka toivat kaivattua lisävirtaa peliimme. Tämä osio on toiminutkin alkukaudesta hienosti. Myös edustuksesta tulleet pelaajat ovat olleet erittäin hyvällä asenteella mukana ja ovat tuoneet pelaamiseemme kokemusta nuorien pelaajiemme rinnalle. Tämä on erittäin tärkeä kombo, joka varmasti ruokkii pelaajiamme kehittymään. Nyt matka jatkuu ja ensi viikolla saamme vastaamme Jaron farmijoukkueen, joten luja vastustaja on tiedossa. Nautitaan tämä ilta hienosta voitosta."

KuPS/Akatemia vs JBK (Pietarsaari) SU 28.5 klo 18.00 Keskuskentän Väre Areenalla!!

Elo; Miika Töyräs, Joni Lipponen, Olli Eskelinen(87 min Jeremias Loukojärvi), Jesse Kauhanen, Eerik Miettinen, Jesse Voutilainen(v)(87 min Veeti Lehtimäki), Taneli Heiskanen, Kasper Kylen, Jarkko Korhonen(65 min Eetu Tenhunen), Roope Savolainen(77 min Ilari Kekäläinen), Konsta Heikkinen(v).

Vaihdossa; Aku Lindström, Nuutti Luomala, Niki Berg.

KuPS/Akatemia; Hemmo Riihimäki, Samu Koistinen, Justin Bakker, Eemil Räsänen, Ivan Dominic(46 min Jouko Karhunen), Matias Siltanen, Tuukka Partanen(88 min Joni Kivijärvi), Luukas Kosunen(63 min Niko Kivijärvi(v)), Matar Dieye(46 min Okko Nenonen(v)), Onni Viljamaa, Christian Jensen(83 min Eero Kirjavainen).

Vaihdossa; Miilo Pitkänen, Paulus Tuomainen.

Elo vs KuPS/Akatemia 1-2, (1-0).

7 min 1-0 Olli Eskelinen

67 min 1-1 Christian Jensen (Onni Viljamaa)

71 min 1-2 Jensen (Justin Bakker)

Akatemiajoukkueiden yhteistyökumppanit!

Tilastot
Kuopion Elo

1 - 2

(1-0)
7'MaaliEskelinen Olli
67'MaaliJensen Christian Tue
71'MaaliJensen Christian Tue