U15 maajoukkue ensimmäisessä pelissä voittoon!
SeuraJulkaistu: 25.04.2017 00.00

U15-pojat (2002) kohtasivat tiistaina ensimmäisessä maaottelussaan Eerikkilässä Slovakian. Suomi voitti kamppailun 1-0 (1-0).

Ottelun ainokaiseksi jäänyt osuma nähtiin jo 15. minuutilla. Naatan Skyttä kuljetti palloa keskeltä ja syötti vasempaan laitaan. Juho Ojanen pääsi hyvää vauhtiin ja oli ohittaa vastustajansa boksissa, mutta tuli kaadetuksi. Pallo vietiin rangaistuspilkulle ja sen sisään laukoi Nooa Laine.

- Olimme tänään ensimmäiset 15 minuuttia mielestäni erinomaisia. Teimme sovittuja asioita, olimme energisiä ja aggressiivisia. Voitimme palloja yläalueella ja koko ryhmä oli mukana pelissä. Omassa pallollisessa pelaamisessa voi aina parantaa, mutta siinä oli paljon hyviä asioita, päävalmentaja Erkka V. Lehtola kommentoi.

Slovakia sai siis pelin edetessä otetta itselleen ja vyörytti hyökkäyksiään. Muun muassa puolen tunnin kohdalla slovakialainen ohitti suomalaispelaajan, mutta maalilta ei löytynyt jatkajia ja pallo purettiin pois vaara-alueelta. Vieraat karkasivat 16-alueelle vielä juuri ennen taukoa, mutta Tony Mbindyo puolusti vahvasti ja pallo jäi Suomelle.

Läpi ottelun pirteästi laidallaan pelannut Ojanen nousi toisen puoliajan alussa. Lassi Forss laukoi, mutta kuti jäi hieman vaisuksi. Slovakia haki tasoitusta, mutta maalivahti Matias Riikonen ei lopulta joutunut venymään aivan paraatitorjuntoihin. Suomen toisen 40-minuuttisen paras paikka syntyi, kun Ojanen nousi 16-alueelle ja Juho Kilo laukoi. Puolustus pelasti tilanteen maaliviivan tuntumasta. Slovakia yritti viimeisen kerran 80. minuutilla, mutta laukaus painui yli maalin.

- Maalin jälkeen jouduimme ahtaalle ja teimme pallon kanssa enemmän virheitä. Peli alkoi aaltoilla ja prässimme jäi kauemmas. Selvisimme kuitenkin siitä.